Øystein Haavik (f.v.), Christoffer Aarønes, Johan Westeren, Håvard Rognli og Stein Tore Bergheim. Foran står Anne-Grethe Jenssen og Kennet Askjem. (Foto: Trøndelag fylkeskommune).

Elektrokontrakter med Trøndelag i boks

Blant syv konkurrenter trakk de det lengste strået, og vant to kontrakter om drift og vedlikehold av elektriske anlegg langs fylkesveiene med Trøndelag fylkeskommune.

Publisert

Kortversjon:

  • SET Elektro AS vant to kontrakter for drift av elektriske anlegg langs fylkesveinettet i Trøndelag, med en samlet verdi på 75 millioner kroner.
  • Kontraktene inkluderer vedlikehold av over 10.000 belysningspunkter, flere tunneler, bommer, trafikktelepunkter og trafikksignalanlegg.
  • Kontraktens varighet er tre år fra 1. februar 2025 med mulighet for forlengelse i ett år, og markerer SET Elektro AS sin etablering i Midt-Norge.

Oppsummeringen er generert av Labrador AI, men gjennomlest av en journalist.

Det var egentlig to kontrakter som fylkeskommunen lyste ut for driften av de elektriske anleggene langs veinettet deres, en nordfylket og en for sørfylket. Men  SET Elektro AS sikret seg begge, til en samlet kontraktsverdi på 75 millioner kroner.

10.000 belysningspunkt

Kontraktene omfatter  drift og vedlikehold av de elektriske anleggene og ekom-anlegg på fylkesveiene, gang- og sykkelveier samt tilhørende sideanlegg. 

  • Noen av de viktigste anleggene avtalen omfatter er mer enn 10.000 belysningspunkt, en rekke tunneler samt bommer, trafikktelepunkter og trafikksignalanlegg. 

– SET Elektro AS er en ny aktør i Midt-Norge og vi ser frem til å bli nærmere kjent med dem gjennom arbeidet som skal utføres i kontrakten. De elektriske anleggene langs og på veg har stor betydning for sikkerheten og fremkommeligheten på fylkesvegnettet. Vi ser frem til et godt samarbeid med SET elektro AS, sier teamleder, Anne-Grethe Jenssen, i en pressemelding fra Trøndelag fylkeskommune.

Er ansvarlig for tiltak

En viktig del av ansvaret til entreprenøren som har fått kontrakten er å sjekke sikkerhetsutrustning i og rundt tunnelene som ligger på fylkesveinettet. Entreprenøren er selv ansvarlig for å avdekke behov og å iverksette nødvendige tiltak. 

– SET Elektro ser frem til å etablere seg i Midt-Norge og er svært tilfreds med å ha blitt tildelt driftskontraktene for elektro med Trøndelag fylkeskommune. - Vi ser frem til et fruktbart samarbeid med fylket i årene som kommer, hvor vi sammen vil bidra til forbedring av anleggene og økt trafikksikkerhet for innbyggerne, sier anbud- og kalkulasjonsleder i SET Elektro, Kenneth Askjem.

Kontrakten har en varighet på tre år og starter 1. februar 2025. Avtalen har en opsjon på ett år.

Powered by Labrador CMS