Illustrasjonsfoto: HAB Construction
Illustrasjonsfoto: HAB Construction

De skal bygge VA-prosjekt for Oslo kommune

HAB Construction er tildelt VA-prosjektet «Ankerveien» for Oslo kommune, Vann- og avløpsetaten.

Publisert

De konkurrerte mot fire andre entreprenører.

– HAB ble rangert høyest på pris og kvalitet, og scoret nest best på miljøkriteriene, skriver selskapet i en pressemelding.

Ankerveien ligger i bydel Vestre Aker, ikke langt fra Holmenkollen. Her skal man bytte ut og legge nye Ø300 og Ø600 duktile vannledninger, samt håndtere spillvann og overvann. I tillegg skal det bygges flere kummer langs traséene, både plasstøpte og prefabrikkerte.

– Formålet med prosjektet er å sikre tilstrekkelig vannmengde for brannslokking, styrke leveringssikkerheten for trykksone 240, og redusere lekkasjeandelen i vannledningsnettet, heter det videre i meldingen.

Kontrakten er nå signert, og HAB håper på oppstart så raskt som mulig. Anlegget skal være ferdigstilt og overlevert til byggherren innen 1. juni 2026, med en tilbudssum på 31,6 millioner kroner eksklusive merverdiavgift.

– I en tid hvor konkurransen i anleggsbransjen er tøff, er vi svært fornøyde med å ha vunnet dette anbudet. Bransjen er inne i en utfordrende periode, men med dyktige medarbeidere og sterke prosjekter som dette, er vi sikre på at vi vil levere kvalitet i alle ledd. Vi ser frem til oppstarten og til å bidra til et bedre vann- og avløpsnett i Oslo, sier Christian Tanum, daglig leder i HAB Construction, i meldingen.

– Vi er glade for at HAB Construction skal gjennomføre dette prosjektet for oss. De har god kompetanse og erfaring med VA-prosjekter og vi ser fram til å samarbeide med dem, sier Arsen Cakic, prosjektleder i Vann- og avløpsetaten, i meldingen.

Powered by Labrador CMS