Hitachi satser mer på stort

Hitachi skal bygge en tredje fabrikk for produksjon av de største gravemaskinene. - For Nasta betyr dette at vi i tiden fremover kan tilby store maskiner med kortere leveringstider enn i dag, sier Henrik Anholt, salgssjef i Nasta

Hitachi Construction Machinery er allerede verdens største produsent av store gravemaskiner og har i dag en world wide markedsandel på 40 prosent på gravemaskiner fra 120 til 800 tonn. Den japanske maskinprodusenten skal etter planen åpne ny fabrikk i 2013 og viser med det at de har store ambisjoner om en betydelig økning i salget av de populære gigantgraverne. Blant annet planlegger selskapet å øke produksjonen av 120-tonns gravemaskiner med 60 prosent innen to år.

- For Norges del er det først og fremst 120 tonneren EX1200 som vi kan forvente å selge årlig, og da først og fremst til bergverksindustrien. Når det er sagt har vi levert en rekke av 90 tonneren ZX870 til veibygging i Norge. Det er derfor ingen umulighet at vi i fremtiden kommer til å se storebror EX1200 langs nye norske motorveier og jernbanelinjer, sier Henrik Anholt.

Nastas salgssjef påpeker også at flere spennende norske gruveprosjekter kan blir realisert i årene som kommer. Det vil i så fall bety at det også kan bli behov for maskiner over 120 tonn.

- Tradisjonelt er gruvedriftselskapene flinke til å forutse maskinbehovet i forholdsvis god tid, men økt produksjonskapasitet vil gi oss større fleksibilitet, sier Anholt.

Powered by Labrador CMS