Majorstuen stasjon. Foto: Sporveien
Majorstuen stasjon. Foto: Sporveien

Anleggsprosjekt Breeam Excellent-sertifisert

Sporveien jobber nå med oppgradering av Majorstuen stasjon og Diakonhjemmet stasjon. De har nå oppnådd Breeam Excellent-sertifisering for prosjekteringsfasen.

Publisert Sist oppdatert

– Den britiske Breeam-validatoren kunne fortelle oss at Sporveien er først ut med å sertifisere prosjekteringsfasen av infrastrukturprosjekter i Norge. Vi vet det er viktig å jobbe med bærekraftige løsninger tidlig i prosjektene, og besluttet allerede i planleggingsfasen at vi ønsket slik miljøsertifisering for Majorstuen og Diakonhjemmet, sier utbyggingssjef Hanna Rachel Broch i Sporveien, via en pressemelding.

Utbyggingssjef Hanna Rachel Broch i Sporveien. Foto: Sporveien
Utbyggingssjef Hanna Rachel Broch i Sporveien. Foto: Sporveien

Isachsen Anlegg er i gang med forberedende arbeider, mens tilbudsfristen for hovedentreprisen var i forrige uke. På Diakonhjemmet starter bygging først i 2027. Det er bare noen hundre meter mellom de to store prosjektene som skal forbedre reisehverdagen for 100.000 T-banepassasjerer hver dag.

Broch retter en stor takk til Dereje Asefa, som har vært ansvarlig for SHA og ytre miljø ved de to Sporveien-prosjektene før han nylig gikk til Bane Nor.

Dereje Asefa. Foto: Sporveien
Dereje Asefa. Foto: Sporveien

– Du trenger ildsjeler som drar prosjektorganisasjonen i riktig retning. Asefa tok på eget initiativ videreutdanning, slik at vi bygget bærekraftskompetanse internt. Da er det gøy at arbeidet har gitt resultater vi knapt våget å tro på, sier utbyggingssjefen i Sporveien.

– Begge prosjektene hadde som målsetting å oppnå «Very good», men oppnådde «Excellent» med 82,2 poeng for Diakonhjemmet og 84,3 poeng for Oppgradert Majorstuen stasjon, godt over våre opprinnelige ambisjoner, sier Asefa.

Powered by Labrador CMS