Åpen dag på Fornebubanen. Foto: Fornebubanen
Åpen dag på Fornebubanen.

Arrangerte tunnelsafari på Fornebubanen

Søndag fikk mer enn 1.100 naboer og andre interesserte en mulighet til å oppleve bygging av T-banetunnel og ny T-banestasjon på Fornebubanens anleggsområde på Skøyen.

Publisert Sist oppdatert

En tunnelsafari, der Fornebubanen og entreprenør Implenia fraktet publikum 45 meter ned i berget under Skøyen, var den mest populære aktiviteten på åpen dag søndag 8. september, tett fulgt av besøk i de store anleggsmaskinene.

Det er tredje gang Fornebubanen arrangerer åpen dag, der publikum inviteres inn for å oppleve hva som foregår bak anleggsgjerdene.

– Vi er veldig glade for at så mange fant veien hit til Fornebubanens anlegg på Skøyen i dag. Mange mennesker bor, jobber og ferdes i Skøyen-området, og de merker godt våre byggeaktiviteter. Det er fint å kunne invitere dem inn og gi mer informasjon om vårt unike prosjekt, sier kommunikasjonsdirektør Line Fredriksen i Fornebubanen i en pressemelding.

Foto: Fornebubanen

Fornebubanen, de prosjekterende ingeniørene i Cowi og Multiconsult og entreprenør på kontrakten for tunnel og grunnarbeider Skøyen – Vækerø, Implenia, var til stede for å svare på spørsmål fra publikum og vise frem anlegget. I tillegg var det aktiviteter for barna, is, grilling og tunnelsafari med guider fra anlegget. Ulike steder sto også noen av maskinene som brukes til å lage tunnelen.

Fornebubanens prosjektleder for Skøyen stasjon og tunnelen mellom Skøyen og Vækerø, Tore Lie Falkenberg, var strålende fornøyd med dagen.

– Fornebubanen er et teknisk komplisert prosjekt med mange anleggsmaskiner og avansert utstyr, som jeg er glad for at vi fikk vist publikum under Åpen dag. Vi er til stede her på Skøyen i mange år, da er det viktig å vise åpenhet og ha en god dialog med nabolaget, sier Tore Falkenberg i meldingen.

Foto: Fornebubanen

Den åpne dagen er et samarbeid mellom etaten Fornebubanen og entreprenøren Implenia. Det er ikke drift på anleggsområdet på søndager.

Skøyen T-banestasjon blir første stopp vestover fra Majorstuen når Fornebubanen settes i drift.

Håkon Snortheim, fylkesråd for samferdsel i Akershus. Foto: Fornebubanen
Håkon Snortheim, fylkesråd for samferdsel i Akershus.
Powered by Labrador CMS