Togparkeringen på Sundland. Dronefoto: Aleksandar Kesonja, Bane Nor

Bane Nors milliardparkering ferdig bygget

Den nye togparkeringen på Sundland i Drammen er snart klar for bruk. 

Publisert

Sundland verksted er stedet der de fleste togene i Norge blir sendt for ombygging og reparasjoner. 

Nå har Bane Nor bygget parkeringsplasser for tog på området. I tillegg er sporområdet som ligger rundt det gamle verkstedet oppgradert.

− Prosjektet har vært veldig komplisert. Vi er stolte over at vi likevel har gjennomført det i rekordfart på under to og et halvt år. Vi har også gjort mye arbeid på Sundland skifteområde, og alt arbeidet er gjort mens det har vært tilnærmet normal drift i verkstedet, sier Hanne Anette Stormo, prosjektsjef i Bane Nor i en pressemelding.

Administrerende direktør i Baneservice, Kjersti Kanne, klippet snora på den nye togparkeringen i Drammen - flankert av Hanne Stormo, prosjektsjef i Bane Nor. Foto: Anne Mette Storvik, Bane Nor

Prosjektet har hatt to entrepriser, begge med Baneservice, som igjen har brukt Caverion og Kaare Mortensen Buskerud som underentreprenører.

Byggestart var sommeren 2022. Prosjektet ble lagt inn under Drammen-Kobbervikdalen, fordi togparkeringen naturlig henger sammen med byggingen av nytt dobbeltspor og ombyggingen av Drammen stasjon.

− Rammen for prosjektet var på 1,5 milliard kroner, og prognosen tilsier at vi lander på cirka 1 milliard. En del av besparelsen skyldes utsettelsen av ERTMS, men vi har også levert alle kontraktene under budsjett, forteller Hanne Anette Stormo, prosjektsjef i Bane Nor i meldingen. 

Før togene kan ta i bruk de nye parkeringsplassene, gjenstår kun noe signalarbeid.

Powered by Labrador CMS