Skal bybanen gå her? Spørsmålet har preget Bergenspolitikken i flere år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Bergensere flest vil ha bybane til Åsane

Ingen sak har preget Bergenspolitikken så mye som striden rundt trasé for Bybanen til Åsane. 80 prosent av bergenserne er enige om at strekningen må bygges.

Publisert

Kun 18 prosent er imot Bybanen til Åsane, skriver Bergensavisen.

Sentio har på vegne av avisa spurt 800 personer i alderen 18 år og eldre bosatt i Bergen kommune, i perioden 2.–9. september. Undersøkelsen viser at 47 prosent av bergenserne ønsker seg bybane til Åsane i tunnel under deler av Bergen sentrum, mens 31 prosent ønsker seg bybane til Åsane over Bryggen.

Striden har ridd bergenspolitikken i flere år. Oppstart av reguleringsplanarbeid ble vedtatt så langt tilbake i 2018. I november 2021 vedtok bystyret å legge bybanen i tunnel, noe som førte til at Byrådet gikk av. Noen uker senere ble vedtaket omgjort, men i 2023 åpnet byrådsleder Christine Meyer for å omgjøre omgjøringen.

Partiet med størst andel velgere som vil ha bybanen langs Bryggen, er SV, med 72 prosent. Hele 62 prosent av Høyres velgere vil ha den i tunnel, mens hele 27 prosent av Frps velgere vil droppe bybane til Åsane i det hele tatt.



Powered by Labrador CMS