Bybanen i Bergen skal etter planen bygges videre til Åsane og lenger, men prosjektet er ikke prioritert i NTP. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Bybanen i Bergen skal etter planen bygges videre til Åsane og lenger, men prosjektet er ikke prioritert i NTP.

Uviss fremtid for 40 ansatte i Bybanen Utbygging

Den siste bybanetraséen til Åsane er ikke prioritert i ny NTP. Nå spøker det for den fylkeskommunale utbyggingsorganisasjonen.

Publisert Sist oppdatert

NRK meldte om saken først.

– Vi håper å kunne holde på et par nøkkelpersoner. Men det er ikke tvil om at vi kommer til å miste folk vi sårt vil trenge. Vi tror jo fortsatt at vi en gang skal bygge bane nordover, sier fylkesdirektør i Vestland, Rune Haugsdal, til NRK.

Bybanen Utbygging har rundt 40 ansatte og er en enhet i avdeling for Eiendom og utbygging i Vestland fylkeskommune.

I mars, like før ny Nasjonal transportplan (NTP) ble lagt fram, skrev Byggeindustrien om en fersk rapport fra Holte Consulting, som gjennomgikk det opprinnelige kostnadsoverslaget for Bybanen til Åsane. Anslaget på 18,2 milliarder kroner ble stående, men rapporten pekte også på mulige besparelser på inntil sju milliarder kroner.

I regjeringens fylkesvise oversikt over tiltak i NTP i perioden 2025-2036 vises det til at det nå er usikkerhet rundt prosjektet:

«Lokale myndigheter i Bergen har besluttet å gjennomføre en ny utredning av tunnel som alternativ til trasé over Bryggen. Det gir økt usikkerhet rundt gjennomføringen av prosjektet», heter det på regjeringen.no.

– Statlige midler er satt på vent og nå stopper prosjektet opp, sier fylkesdirektør Rune Haugsdal til Bergensavisen.

Ifølge Haugsdal skal fylkeskommunen nå ha en prosess med tillitsvalgte, hvor de ser på en kraftig nedskalering eller en avvikling.

Utbyggingen av Bybanen i Bergen har pågått siden 2008.

Powered by Labrador CMS