Trebrua over rv 2 i Eidskog er snart historie. Foto: Statens vegvesen
Trebrua over rv 2 i Eidskog er snart historie.

Denne trebrua i Eidskog skal nå erstattes med en i betong

Skubbergsenga bru er en av trebruene som må byttes ut etter kollapsen av Tretten bru. Nå har Vegvesenet lyst ut jobben med erstatteren; en betongbru på 54 meter.

Publisert Sist oppdatert

Skubbergsenga bru ligger på rv. 2 i Eidskog kommune, cirka 19 kilometer sør for Kongsvinger, og er en av de tre bruene som etter de grundige undersøkelsene som ble gjennomført i kjølvannet av kollapsen av Tretten bru, ikke oppfylte den bæreevnen de skulle ha. Det er bakgrunnen for at trebrua som sto ferdig i 1997, nå må rives.

Trebrua skal erstattes med en 54 meter lang bru i betong. Tilstøtende vei til brua skal justeres i forhold til brua. og det skal bygges ca.250 meter omkjøringsveg for rv.2 som skal benyttes under hele prosjektet.

I utlysingen fra Statens vegvesen kommer det frem at det må til omlag 700 kvadratmeter forskasling, ca 73 tonn armering, og rundt 325 kubikkmeter betong for å få på plass den nye brua.

Bruene som ble stengt i tillegg til Skubbersenga bru på grunn av for dårlig bæreevne var Bliksland bru i Tomter, som eies av Østfold fylkeskommune, og Sletta bru over E6 i Eidsvoll, som eies av Eidsvoll kommune.

Statens vegvesen forutsetter oppstart av prosjektet i september, og har satt 4.juni 2025 som sluttdato.

Frist for å levere tilbud på oppdraget er satt til 9. august.

Vi skrev først at den nye brua skal bygges i Eidsvoll, men det riktige er altså at den skal bygges i Eidskog.

Den nye brua skal bygges i betong, og blir 54 meter lang.
Den nye brua skal bygges i betong, og blir 54 meter lang.
Powered by Labrador CMS