66 lærlinger, hvorav ni jenter, fordelt på 13 ulike lærefag tilbrakte tre dager sammen under Risas lærlinguke 21. til 23. september. Foto: Risa
Lund-ordfører Gro Helleland. Foto: Risa
Trude Tinnlund fra sentralstyret i LO. Foto: Risa
Foto: Risa
Foto: Risa
Mathias Meek (fra venstre), Jan Harald Å. Urdal og Fredrik Heskestad ble kåret til Ekta vare-lærlinger. Foto: Risa

Risa slo lærlingrekorder

66 lærlinger, hvorav ni jenter, fordelt på 13 ulike lærefag tilbrakte tre dager sammen under Risas lærlinguke 21. til 23. august.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Risa i en pressemelding.

Eier og daglig leder, Bjørn Risa, Hå-ordfører Andreas Bjorland, Lund-ordfører Gro Helleland og Trude Tinnlund fra sentralstyret i LO ønsket lærlingene velkommen til entreprenørselskapets opplæringssenter på Eikeland gård.

– Å ta vår del av ansvaret for å bygge gode fagarbeidere, er ett av våre bærekraftsmål. 90 prosent av lærlingene fortsetter som fagarbeidere i Risa, mens noen velger å fortsette på studie. Det er jeg godt fornøyd med. Vi har i dag ti prosent lærlinger. Målet vårt er å komme opp i tolv prosent lærlinger, sier eier og daglig leder Bjørn Risa i pressemeldingen.

66 deltakere under uken er fire mer enn i 2023, ni jenter er tre mer enn i 2023, og 13 lærlingefag er ett mer enn i 2023, så tre rekorder ble satt under lærlinguken.

Under arrangementet har Risa-lærlingene blant annet fått høre fra hovedtillitsvalgt Odd Dysjaland og representant fra Arbeidsmannsforbundet om organisering, samt avdelingsleder for internproduksjon, Joakim Reime, om Risa-avdelingenes arbeid. Det har vært fokus på psykisk helse, trening og kosthold, heter det i pressemeldingen.

Lærlingene fikk også prøve seg i en sporløype med HMS-oppgaver, med poster om sikring i høyden, personlig verneutstyr, grøftearbeid, sprenging, kvalitetssystem og beredskapsøvelse.

Uken ble avsluttet med kåring av tre nye Ekta vare-lærlinger som har utmerket seg med engasjement, holdning, orden og ryddighet, punktlighet, kollegialitet og bidrag både faglig og sosialt. De nye Ekta vare-lærlingene er Mathias Meek i Risa, Jan Harald Å. Urdal i Rental One og Fredrik Heskestad i Risa,

– Vi har nok en gang samlet våre yngste arbeidere – lærlingene våre. Dette er fremtiden vi investerer i. Etter tre dager på vårt opplæringssenter på Eikeland gård, ser vi at vi har fått tak i svært dyktige ungdommer i år. Alle har vist entusiasme og en glød i øyet. De har vært gjennom krevende utfordringer, som en tøff topptur i regnvær, og vist en imponerende lagånd. Lærlingene har fått faglig påfyll med viktigheten av HMS og prosedyrer hvor lærlingene var aktivt med i læringen selv. Jeg er stolt av hver enkelt, for i Risa er vi kun så sterke som vårt svakeste ledd. Sammen bygger vi en sterk fremtid, sier Svein Arild Tandrevoll, lærlingeansvarlig i Risa.

Mathias Meek (fra venstre), Jan Harald Å. Urdal og Fredrik Heskestad ble kåret til Ekta vare-lærlinger. Foto: Risa
Mathias Meek (fra venstre), Jan Harald Å. Urdal og Fredrik Heskestad ble kåret til Ekta vare-lærlinger.
Powered by Labrador CMS