Fylkesordfører Tore Opdal Hansen i Buskerud fylkeskommune. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Bekymret for etterslepet på fylkesveiene

– Vi har et fylkesveinett med akutt behov for tiltak, og staten må gjøre oss i stand til å ta større grep om dette forfallet, sier fylkesordfører Tore Opdal Hansen i Buskerud fylkeskommune.

Publisert

– Samtlige fylkeskommuner har ropt varsko om det enorme etterslepet på fylkesveinettet i årevis. Den elendige tilstanden på dette veinettet er gjentatte ganger dokumentert i fagrapporter. Allikevel har fylkesveiene, selve navet i samfunnet vårt, i årevis blitt avsett med knapper og glansbilder, sier fylkesordfører Tore Opdal Hansen i Buskerud fylkeskommune i en pressemelding.

En budsjettlekkasje fra statsbudsjettet, som legges frem 7. oktober, viser at regjeringen setter av 10,8 milliarder kroner til drift og vedlikehold av riksveiene i årets budsjett. Vel og bra, mener fylkesordføreren, men han påpeker samtidig at det er på høy tid med et solid løft til fylkesveiene.

–  Vi har et fylkesveinett med akutt behov for tiltak, og staten må gjøre oss i stand til å ta større grep om dette forfallet. Om ikke dette skjer, vil forfallet bare fortsette, sier Opdal Hansen. 

Buskerud fylkeskommune eier cirka 1.750 kilometer med fylkesvei, og veinettet er av varierende standard. En kartlegging viser ifølge meldingen at det vil koste rundt 4,7 milliarder kroner å ta igjen forfallet. Størst er forfallet på selve veifundamentet og asfaltdekket, som beløper seg til over 2.9 milliarder kroner. Forfallet på fylkesveibruer og drenssystemet er imidlertid også betydelig.

Powered by Labrador CMS