– Arendalsuka er ekstra viktig for oss i år, sier Nina Solli. Foto: NHO Byggenæringen
– Arendalsuka er ekstra viktig for oss i år, sier Nina Solli.

– Den viktigste Arendalsuka på mange år

Mandag starter Arendalsuka og byggenæringen er godt representert med både organisasjoner og bedrifter. – Men bakteppet er mørkere enn på flere år for byggenæringen.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver NHO Byggenæringen i en pressemelding.

– Vi stiller på Arendalsuka for en næring som har store markedsutfordringer. Men av de over 2.000 arrangementene er det kun ett som omhandler markedssituasjonen i Norges største fastlandsnæring. Derfor er Arendalsuka ekstra viktig for oss i år. Med vårt arrangement på tirsdagen som samler sentrale politikere, Fellesforbundet og næringen ønsker vi å sette fokus på nettopp markedssituasjonen, sier Nina Solli, administrerende direktør i NHO Byggenæringen i en pressemelding.

Hun peker på at vel så viktig som arrangementene er selve minglingen som foregår mellom arrangementene.

– Under Arendalsuka får man god anledning til en rask prat med viktige beslutningstakere og aktører som kommer med litt lavere skuldre enn ellers i året. Da kan vi fremføre våre argumenter på viktige kjernesaker. Disse relasjonene er viktige for oss resten av året, og derfor er de uformelle samtalene under Arendalsuka av stor betydning, legger Solli til.

Under Arendalsuka lanserer også NHO Byggenæringen, sammen med EBA, en fersk FAFO-rapport om arbeidskraft og kompetansebehovet i byggenæringen.

– Totalt skal NHO Byggenæringen arrangere eller delta i 12 debatter under Arendalsuka med temaer som lærlingesituasjonen, mangfold, ombruk, yrkesfagutdanning og studentboliger, fremkommer det i meldingen.

Powered by Labrador CMS