Friluftsområdet Ersfjordstranda er kjent for flott natur, men også for den spesielle Gulldassen. Foto: Ingvill Hafver
Friluftsområdet Ersfjordstranda er kjent for flott natur, men også for den spesielle Gulldassen.

Sprengt kapasitet på «Gulldassen»

Senja kommune har fått staten med på laget, og kommunestyret har nylig vedtatt å bygge nytt servicehus med flere toaletter på den populære Ersfjordstranda.

Publisert Sist oppdatert

Det nye servicehuset vil få til sammen tre toaletter, en kjøkkendel og kiosk. Prosjektkostnaden er på 21,2 millioner kroner, og i tillegg til servicehuset er det planer om å utvide parkeringsplassen. Det skal etableres en stoppelomme, avløpsnett og pumpestasjon.

Til sammen har kommunen beregnet at kostnadene vil komme opp i drøye 30 millioner kroner. Både Nasjonal turistveg (Statens vegvesen), Troms fylkeskommune og Miljødirektoratet har ifølge kommunen lovet å bidra med midler.

Det var Senja247 som meldte om saken først.

Den såkalte Gulldassen på Ersfjordstranda ble bygget i 2014, er åpen fra mai til oktober, og har fått mye oppmerksomhet for sitt spesielle design. Imidlertid er stranda så mye brukt, blant annet til camping, at ett toalett – uansett hvor fint det måtte være, rett og slett ikke holder.

Som en løsning på problemene har Senja kommune allerede valgt å sette ut festivaltoaletter. Disse blir i likhet med Gulldassen tømt jevnlig. Som en mer varig løsning, men fortsatt midlertidig, planla de å etablere et prefabrikkert WC-bygg på stedet, og de så for seg å bygge servicebygg senere. Nasjonal turistveg uttrykte imidlertid skepsis, og begrunnelsen var ifølge kommunen at et prefabrikkert WC-bygg ville «bryte med de visuelle kvaliteter som er lagt til grunn for området og utforming av eksisterende bygg (gulldoen)».

Kommunestyret sa enstemmig ja til planene i sitt møte 20. juni.

Rådmannen ser for seg at grunnarbeidene kan starte allerede etter ferien, og at servicebygget kan være klart til utlysning tidlig i 2025.

Powered by Labrador CMS