Neste år starter ny driftkontrakt for riksveiene i Hedmark. Konkurransen om kontrakten har begynt. Illustrasjonsfoto: Bård Asle Nordbø/Statens vegvesen

Disse seks entreprenørene ønsker å drifte riksveier

Seks entreprenører ønsker å være med i finalen om å drifte riksvegene i Hedmark i Innlandet. 

Publisert

Det er ikke lenger bare pris som teller når Statens vegvesen tildeler kontrakter for drift og vedlikehold av riksveger. Entreprenørene må også konkurrere om å finne gode løsninger for trafikantene, vinterdrift og utslippskutt. 

Nå er første tilbudsfrist for Hedmarks-kontrakten ute, og Statens vegvesen skal evaluere tilbudene og velge ut de entreprenørene som går videre til andre runde.

– For å finne fram til den entreprenøren som gir mest verdi for pengene, vil Statens vegvesen gå inn i forhandlinger med tre til fire entreprenører – før det gjennomføres en «finalerunde» mellom disse, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. 

Første runde

Her er kandidatene som ønsker å være med i finalen om å drifte riksvegene i Hedmark i Innlandet:

  • Mesta as
  • Ommedal maskin as
  • Presis vegdrift as
  • Risa as
  • Stian Brenden maskin as
  • Svevia as

– I løpet av neste måned vil Statens vegvesen avgjøre hvilke entreprenører som går videre til forhandlinger, skriver Vegvesenet. 

Kontrakten omfatter drift av 632 kilometer riksveg i Hedmark. Vegdrift innebærer å holde vegene trygge og framkommelige og omfatter blant annet brøyting, enkelt vedlikehold og beredskap.

– Etter planen skal den nye vegdriftskontrakten for Hedmark skrives under i januar 2025. Kontrakten løper fra 1. september 2025 og fem år framover, pluss tre år gjensidig opsjon

Powered by Labrador CMS