Vedlikeholdsarbeid i Væretunnelen. Bildet ble tatt tidligere i mars. Foto: Statens vegvesen
Vedlikeholdsarbeid i Væretunnelen. Bildet ble tatt tidligere i mars.

Bilist passerte bom og røde lys i stengt tunnel – satte arbeidere i fare

Natt til tirsdag var arbeidere på plass i Væretunnelen og Stavsjøfjelltunnelen for å utføre vedlikehold av de tekniske installasjonene i tunnelene. Samme natt fikk politiet melding om et kjøretøy som både passerte bommer og røde lys, og som satte arbeiderne i fare.

Publisert Sist oppdatert

– Melding om kjøretøy som har kjørt mot røde lys og passert bommer som stenger tunneler på E6 i Malvik. Tunnelene er stengt for vedlikehold på natta. Fører har satt arbeiderne i tunnelene i fare. Utenlandsk fører uten førerkort. Anmeldes.

Det skriver politiet i en melding til pressen natt til tirsdag klokken 02.46.

Seksjonssjef for vedlikehold midt, Bjørn Ove Rotlid, opplyser at det utføres nødvendig vedlikehold av de tekniske installasjonene i tunnelene på E6 Øst mellom Ranheim og Værnes.

– Statens vegvesen ser svært alvorlig på denne hendelsen og vil anmelde. Føreren utsatte både seg selv og de som arbeidet i tunnelen for stor fare når han kjører inn i en tunnel som er stengt og hvor det pågår arbeid, sier Rotlid til Byggeindustrien.

– Hva er status for arbeiderne i tunnelen?

– Heldigvis ble ingen skadet som følge av hendelsen, svarer Rotlid.

Byggeindustrien skrev nylig at Statens vegvesen måtte stenge E6 Væretunnelen mellom Malvik og Trondheim umiddelbart etter funn i forbindelse med arbeidene som har pågått. I en melding fortalte Vegvesenet at funnene var knyttet til viftene og ventilasjonen.

Powered by Labrador CMS