Kristian Schjerven er hovedeier i ST Entreprenør AS, som nå er solgt til det svenske industriselskapet Novedo.

Svensk aktør kjøper vestlands­entreprenør

Det svenske selskapet Novedo Holding AB har utvidet sin virksomhet til Norge gjennom oppkjøpet av det norske infrastrukturselskapet ST Entreprenør, som har base på Voss.

Publisert

ST Entreprenør AS omsatte for rett over 130 millioner kroner i 2023, har sitt hovedkontor på Voss og tilbyr tjenester innen bergbeskyttelse, tunnelarbeid, betongsprøyting og brannsikring over hele Norge. 

Kristian Skjerven, som er hovedeier og administrerende direktør, vil fortsette i sin rolle og også bli en del av Novedos eierskap.  

Oppkjøpet er Novedos første forretningsutvidelse i Norge, og planen er å konsolidere selskapet inn i Novedo i løpet av fjerde kvartal 2024, skriver Novedo i en pressemelding.

– Novedo har en aktiv nordisk oppkjøpsstrategi og vår danske virksomhet har siden 2022 vokst til i dag å tilsvare 30 prosent av Novedos totale omsetning. Norge er et interessant marked for Novedo og vi ser gode muligheter til å vokse med høykvalitets og lønnsomme selskaper også der, sier administrerende direktør Per-Johan Dahlgren i meldingen.

Powered by Labrador CMS