Stig Schjølset, daglig leder i Miljøstiftelsen Zero, og Anette Aanesland, administrerende direktør i Nye Veier har forlenget samarbeidsavtalen som de to organisasjonene har hatt siden 2018. Foto: Zero/Nye Veier

Nye Veier forlenger klimasamarbeid

Nye Veier og Miljøstiftelsen Zero forlenger samarbeidet om nye klimaløsninger.

Publisert

Det skriver Nye Veier i en pressemelding onsdag.

Zero og Nye Veier har, ifølge pressemeldingen, samarbeidet om nye klimaløsninger siden 2018, og har blitt enige om å forlenge samarbeidet med tre år.

– Nye Veier har siden 2016 utfordret norsk samferdsel. De siste årene har vi gjort klima og miljø i samferdselssektoren til en av hovedprioritetene for selskapet. Når vi nå i enda større grad skal utfordre bransjen for å oppnå utslippskutt, må vi alliere oss med andre som har samme hårete mål og samme mentalitet. Zero har helt siden 2002 vist at de er en utfordrer av rang, og vi ser frem til tre nye år med samarbeid hvor vi pusher både hverandre og resten av samfunnet fremover, sier Anette Aanesland, administrerende direktør i Nye Veier, i pressemeldingen.

– Det er store utslipp forbundet med bygging og drift av infrastruktur, men også store muligheter for utslippskutt. For å få utslippene ned, både fra arealinngrep, materialbruk og maskiner, må staten og veibyggere stille strenge klimakrav, og fremme innovasjon og klimaløsninger i hele verdikjeden. Zero ser frem til å fortsette og jobbe sammen med Nye Veier om å få til dette, kommenterer daglig leder Stig Schjølset i Miljøstiftelsen Zero.

Zero og Nye Veier vil, ifølge pressemeldingen, gjennomføre flere prosjekter som skal øke kunnskap om, og vilje til, klimaomstilling. Blant klimatiltakene Nye Veier har jobbet med den siste tiden, inngår for eksempel pilotprosjekter for utslippsfri anleggsplasser, bruk av biprodukter fra industrien i stedet for jomfruelige materialer i veibygging, uttesting av sirkulær asfalt som består av resirkulert asfalt og ikke-fossile tilsetningsstoffer, Selskapet ser også på mulighetene for produksjon av solenergi på grå arealer langs vei, og har utviklet et helhetlig arealregnskap for porteføljen sin, heter det i meldingen.

 

Powered by Labrador CMS