Solvik-Olsen vil satse mer på vedlikehold

- For å nå våre mål må vi både øke vedlikeholdet og bygge nytt. Næringslivet og innbyggerne må stole på at infrastrukturen fungerer hver dag, sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i talen han holdt ved NHOs årskonferanse torsdag.

Publisert Sist oppdatert

- Kansellerte togavganger og stengte veier skaper problemer i hverdagen, og påvirker folks valg og forventninger. Mer gods må gå på jernbane og i nærskipsfart. Næringslivet må stole på at togene går og er i rute. Kollektivreisende må være trygge på at en forsinket buss ikke strammer tidsklemma ytterligere til. Regjeringen har derfor kraftig økt satsingen på vedlikehold. Både for vei og jernbane vil vedlikeholdsetterslepet i 2015 reduseres, for første gang på mange tiår. Mer vedlikehold er riktig. I det lange løp lønner det seg å ta vare på det vi har. Vi må slutte å spare oss til fant, uttalte han.

Han pekte på at god infrastruktur gjør verden litt mindre og dagen litt lengre.

- Vi skal bygge landet slik at reisehverdagen blir enklere og næringslivet og arbeidstakere kobles bedre. Slik kan infrastrukturen bidra til at vi bygger sterkere næringsklynger og øker landets konkurranseevne.

Powered by Labrador CMS