NRC Group Norge arbeider med å gjøre Trønder-Meråkerbanen elektrisk.

NRC Group avviste tilbud fra tidligere eiere

NRC Group hentet nylig 200 millioner kroner i en fulltegnet, rettet emisjon, men avviste Kristian Lundkvist, Øivind Horpestad og deres samarbeidspartnere som ville gå inn med 70 millioner.

Publisert

Privatplasseringen besto av 80 millioner aksjer til en pris av 2,50 kroner per aksje, og var betydelig overtegnet med sterk interesse fra både eksisterende aksjonærer og nye investorer. Det skriver NRC Group på sine nettsider.

Kristian Lundkvist og Øivind Horpestad, som i sin tid tok NRC på børs, forsøkte å kjøpe 30 prosent av selskapet gjennom emisjonen, sammen med et konsortium. De ble imidlertid avvist av styret, som prioriterte andre investorer, blant annet Christen Sveeas, melder Finansavisen.

Tidligere NRC-leder Øivind Horpestad er konsernsjef i Inin Group, som eier Nordic Infrastructure Group.

Lundkvist og Horpestad er nå involvert i Nordic Infrastructure Group, og mener ifølge avisen at NRC har utviklet seg negativt de siste årene. Ifølge Øivind Horpestad er markedet sterkt.

– Det har aldri vært bedre. NRC er i en fin og unik posisjon, så vi har tenkt industrielt. Det var nærliggende å se på et samarbeid. Vi var også klare på at vi hadde kapital i ryggen, sier han til Finansavisen.

Horpestad og Lundkvist skulle gjerne sett at emisjonen både hadde vært større og blitt gjennomført før, og sier til avisen at de var klar for å investere 120 millioner kroner. 

Powered by Labrador CMS