Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap). Foto: Heiko Junge / NTB

Nygård har bestemt seg for hvilken arm til Bergen han vil ha

Samferdselsdepartementet har bestemt seg, og går videre med konseptet som følger dagens fv 49 fra Trengereid til Jondal.

Publisert

Dermed er det Konsept 1 som Statens vegvesen skal gå videre med i arbeidet med den såkalte armen fra E134, mellom Hardanger og Bergen. Strekningen som er pekt ut følger dagens fylkesvei 49 fra Trengereid til Jondal, videre til Odda og langs riksvei 13 til Jøsendal.

Valgte Konsept 1

Bestemmelsen fra departementet kommer etter at konseptutvalgsutredningen fra Statens vegvesen har vært på høring, samt at det er gjennomført en ekstern kvalitetssikring (KS1). Nå er det altså det såkalte Konsept 1 som er valgt for den videre planleggingen av.

Traseen som følger den blå linjen er nå valgt som arm fra E134 mellom Hardanger og Bergen.

– E134 er en viktig veiforbindelse mellom øst og vest, men mangler en god kopling til Bergen. Med denne avgjørelsen legger regjeringen til rette for å kunne lage en utviklingsstrategi for forbindelsen. Dette er viktig fordi vi vet at strekningen har lang reisetid med dårlig veistandard enkelte steder, i tillegg er deler av strekningen rasutsatt, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) i en pressemelding.

Utviklingsstrategien neste trinn

Nå skal Statens vegvesen gå videre med planleggingen, og utarbeide en utviklingsstrategi sammen med Vestland fylkeskommune.

– Med utviklingsstrategien ønsker vi å få bedre kunnskap om utfordringen av veien, mulig trinnvis utbygging og hvilke strekninger som bør prioriteres i det videre arbeidet, sier Nygård.

Powered by Labrador CMS