Det er en omfattende jobb som skal til før E18 kan åpnes igjen ved Lundeslettene i Tvedestrand. Strekningen ble rammet av et jordras natt til fredag.

Rassikring ved E18 ved Tvedestrand tar flere uker

Fjellet ved Lundeslettene i Tvedestrand der det gikk et steinras natt til fredag, er så vanskelig å sikre at det vil ta lang tid før hele E18 kan åpnes.

Publisert

– Fjellet er som en løk. Du skreller av det ene laget etter det andre. Så det er et komplisert fjell å gå inn og sikre, sier avdelingsdirektør Tore Jan Hansen i Statens vegvesen Sør til NRK.

– Vi snakker i hvert fall uker. Det er ikke jeg som er sjefen, det er fjellet, fortsetter han.

Etter at raset gikk natt til fredag i forrige uke, ble hovedveien mellom Kristiansand og Oslo stengt på stedet i begge kjøreretninger. Mandag ble imidlertid det sørgående løpet åpnet for trafikk.

Ingen ble skadet da steiner, trær og flere tonn med jord raste ut. Nå haster det å sikre europaveien mellom Tvedestrand og Risør, mener fylkesordfører Arne Thomassen.

– Vi sier helt klart at nå må Statens vegvesen sikre denne veitraseen. Det må være trygghet for de som kjører her. Vi har sett med dette raset at strekket er ikke trygt, sier Thomassen til kanalen.

Tore Jan Hansen mener imidlertid at sikring av hele denne strekningen er en urealistisk og omfattende jobb.

Powered by Labrador CMS