Foto: Risa

Risa kjøper maskinentreprenør på Haugalandet

Maskinentreprenør på Hauglandet blir en del av Risa.

Publisert Sist oppdatert

Jan Milje Maskin ble stiftet av Jan Milje i 1966 og har blitt drevet av familien Milje siden oppstart. Bedriften er et familieselskap på samme måte som Risa AS er, i en liten målestokk.

Sønnen til Jan Milje, Jostein Milje, var en av tre personer som tok Risa opp til Haugalandet da Risa kjøpte Hansen Entreprenør for 18 år siden og startet Risa avdeling Haugalandet.

Jostein Milje var på det tidspunktet ansatt og medeier i Hansen Entreprenør, og var da med videre i Risa frem til høsten 2015. Høsten 2015 overtok Jostein «stafettpinnen» etter sin far Jan, og valgte av den grunn å gå inne i familiebedriften som daglig leder. Nå gjenforenes Milje og Risa.

– Jeg er glad for at Jostein Milje kommer tilbake til Risa igjen. Han var 1 av 3 som for 18 år siden startet opp Risa avd Haugalandet etter salg av Hansen entreprenør, sier Bjørn Risa i en pressemelding.

Milje, som har hovedbase i Tysvær kommune, har fem ansatte og omsatte for 10 millioner kroner i fjor.

– Jeg ser fram til å komme inn i et større system. Vi blir for små til å håndtere stadig flere og strengere krav som stilles til bransjen. Valget falt på Risa fordi jeg kjenner dem fra før og kjenner bedriftskulturen godt og trivdes godt der i de årene jeg var en del av Risa familien. Jeg ser fram til å komme i gang etter sommeren, sier Jostein Milje i samme melding.

Satsingen på Haugaland kommer understrekes av at Risa nå investerer 90 millioner i nybygg på Gismarvik. Bygget åpnes i august.

– Vi satser nå stort på Haugalandet med både nytt bygg og nye kontrakter, blant annet innen vei – og vedlikehold. Overtakelsen av Jan Milje Maskin sine folk og maskiner er en del av denne satsingen. Timingen kunne ikke vært bedre, sier Bjørn Risa.

Powered by Labrador CMS