Forrige vinter ble preget av busskaos i Oslo ettersom elbussene i hovedstaden taklet minusgradene dårlig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Tiltak for å hindre nytt busskaos i Oslo i vinter blir først ferdig til våren

Elbussene i Oslo skal få installert varmeapparater for å hindre nytt busskaos i vinter. Men prosjektet er ikke ferdig før snøen har smeltet til våren.

Publisert

Hittil har kun én av 183 busser fått installert varmeapparatet, opplyser Ruter og Unibuss til Teknisk Ukeblad.

– Gitt at vi klarer cirka 25 busser per måned, vil endelig ferdigstillelse være andre kvartal 2025, skriver Glenn-Ivar Gaalaas, som er leder for flåte og infrastruktur i Unibuss, til nettstedet.

– For øyeblikket er ambisjonen å ferdigstille om lag 50 busser før nyttår, legger han til.

Varmeapparatene, som drives av biodiesel på alle bussene i indre by, gjør at batteriet i elbussene ikke tappes så raskt på de kalde dagene.

Forrige vinter førte minusgradene til at mange av elbussene slet i Oslos gater. Busskaoset førte til at Ruter tapte millioner av kroner. På de virkelig kalde dagene gikk rundt 50 prosent av alt energiforbruk kun med til oppvarming av kupeen i bussen, ifølge Unibuss.

Frps Frank Sve er kritisk til at det tar så lang tid å ruste opp elbussene.

– Dette er jo en parodi på både det såkalte grønne skiftet og regjeringens samferdselspolitikk.

– Ikke bare må elbussene varmes opp med diesel, myndighetene klarer ikke engang å installere varmeanlegg i bussene før neste års vinter er over. Etter et totalt sammenbrudd i kollektivtransporten i fjor bør pendlerne kunne forvente at dette tas på et større alvor, legger Sve til.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS