Tre entreprenører har fått mulighet til å gi tilbud på å ferdigstille E6 mellom Ranheim og Sveberg i Trøndelag. Foto: Nye Veier
Tre entreprenører har fått mulighet til å gi tilbud på å ferdigstille E6 mellom Ranheim og Sveberg i Trøndelag.

Nye Veier-kontrakten er beregnet til over to milliarder- disse tre får gi tilbud

Nye Veier inviterer tre entreprenører til å gi tilbud på E6 mellom Ranheim og Sveberg i Trøndelag.

Publisert Sist oppdatert

Nye Veier opplyser i en pressemelding at AF Gruppen, Veidekke Entreprenør ogHæhre Entreprenør kan gi tilbud på å gjøre ferdig E6-strekningen mellomRanheim og Sveberg i Trøndelag.

Tilbudsprotokollen fra Nye Veier viser at også Obrascón Huarte Lain (OHL), Peab Anlegg og Bertelsen & Garpestad ga tilbud, men disse tre er altså ikke med videre i konkurransen.

Avsluttet samarbeid

E6 Ranheim-Sveberg er en del av strekningen E6 Ranheim-Værnes. Sistnevnte strekning ble delt i to etter at Nye Veier avsluttet samarbeidet med den spanske entreprenøren Acciona sist sommer.

Konkurransen som nå pågår, omfatter altså ferdigstillelse av den cirka 15 kilometer lange strekningen mellom Ranheim og Sveberg.

– Nå har vi tre entreprenører med i konkurransen som har utmerket seg på viktige punkter som for eksempel arbeid langs trafikkert vei, arbeid i lange tunneler, sprengning i dagen og utfordrende geologiske eller geotekniske forhold, sier administrerende direktør Anette Aanesland i Nye Veier.

Tiltransportert rådgiver

Konkurransen som nå pågår omfatter ferdigstillelse av den cirka 15 kilometer lange strekningen mellom Ranheim og Sveberg. Kart: Nye Veier.
Konkurransen som nå pågår omfatter ferdigstillelse av den cirka 15 kilometer lange strekningen mellom Ranheim og Sveberg. Kart: Nye Veier.

Prosjekterende rådgiver, Rambøll Norge AS, vil bli tiltransportert totalentreprenøren etter avsluttet konkurranse, og det er derfor ikke stilt kvalifikasjonskrav om prosjekteringsreferanser i konkurransen, skriver Nye Veier i meldingen.

Totalentreprise med målpris

Kontrakten vil være basert på NS8407 – totalentreprise med målpris. Det vil bli gjennomført en samhandlingsfase for fastsettelse av endelig arbeidsbeskrivelse og målpris etter valg av totalentreprenør, opplyser Nye Veier.

Kontraktsstørrelsen er beregnet til 2,2 milliarder kroner uten merverdiavgift.

Det er ventet at tilbudsfasen som nå starter, varer til midten av juni, og at kontraktsignering kan skje i begynnelsen av juli, står det i meldingen.

Powered by Labrador CMS