F.v. Mads Clemmetsen, Sarah Michelle Hoggart, Amanda Korsgaard, Liv Anne Reinsviki og Simen Sandviken.
Amanda Korsgaard og Mads Clemmetsen.
Tone L Grøstad
Mads Clemmetsen
Trygve Bennetsen og Mads Clemmetsen.
Sarah Michelle Hoggart og Mads Clemmetsen.
Mads Clemmetsen. Foto: Thor Brenne

– Du får en variert og trygg fremtid

Onsdag var nærmere 500 skoleelever og lærlinger samlet til ungdomsdagen på Vei og Anlegg, og de fikk med seg et tydelig budskap fra de som allerede er en del av bransjen.

Publisert Sist oppdatert

– Om du velger en vei som anleggsmaskinmekaniker får du varierte oppgaver, mange spennende dager der du ikke alltid vet hva som skjer, og du får en trygg jobb med en fremtid, uttalte Amanda Korsgaard i Pon. Hun fortalte om sin egen hverdag innen faget både gjennom en forhåndsinnspilt videosekvens og på scenen foran et stort publikum i Nova Spektrum.

I år var det satt fokus på anleggsmaskinmekanikerfaget, og det var hentet inn flere lærlinger og ferdig utdannede unge mekanikere for å snakke om og for faget, og det var en samlet gjeng som absolutt ønsket å promotere yrkesretningen og mulighetene som finnes her.

Ungdomsdagen er blitt et fast innslag på Vei og Anlegg, og onsdagen får denne gruppen ekstra oppmerksomhet. Det er invitert en lang rekke skoleelever fra hele landet, og mange valgte å ta turen til messen denne dagen, og de var godt synlige i de store hallene.

– Det aller viktigste er å treffe fremtiden. Det er ingen fremtid uten dere, og det er mange som vil treffe dere. Men det aller viktigste er å ha det gøy, uttalte administrerende direktør Tone L. Grøstad i MGF, som står bak Vei og Anlegg, i sin åpningstalen på konferansen.

Hun var i etterkant av samlingen godt fornøyd med arrangementet.

– Det fungerte meget bra med flinke folk på scenen, sier hun.

Ungdomsdagen ble ledet av Mads Clemmetsen, en av landets fremste profiler i sosiale media som også bruker sin stemme overfor ungdom til å snakke opp yrkesfaglig utdannelse.

– Jeg har et stort hjerte for bransjen, og ønsker å oppmuntre dere til å følge hjertet for å komme dit dere ønsker, uttalte Clemmetsen.

Mads Clemmetsen. Foto: Thor Brenne
Mads Clemmetsen.

Han hadde også en klar oppfordring til ungdommen.

– Ha et stort pågangsmot og vær dedikert. Samtidig er det viktig å stå opp tidlig om morgenen, ha dine rutiner, og ikke forsov deg. Man må ønske å gå på jobb. Og tenk på hvordan du bruker mobiltelefonen.

Messeansvarlig Tone L. Grøstad mener ungdomsdagen er årets beste anledning for utstillere og andre potensielle arbeidsgivere til å møte fremtidens arbeidstakere og sikre rekruttering.

Tone L Grøstad
Tone L Grøstad

– I år blir dette lagt opp litt annerledes enn før. Vi vil møte fem unge som jobber i bransjen eller som er lærlinger. De skal fortelle om hvordan de ble møtt i næringen og hvordan de opplever hverdagen på jobb. Vi har også med oss influenseren Trygve Bennetsen som skal lage stoff rundt ungdomsdagen, og som vi håper vil nå mange av de unge, sier hun.

Powered by Labrador CMS