Skanska kom på førsteplass i kåringen Universum har gjennomført i samarbeid med EBA. Foto: Ingvill Hafver
Skanska kom på førsteplass i kåringen Universum har gjennomført i samarbeid med EBA.

Norges mest attraktive arbeidsgiver for yrkesfagelever og lærlinger

– Det var en selvfølge da, kommenterte lærling Loke Aleksander Lyngsgård med et glimt i øyet, da hans arbeidsgiver akkurat hadde blitt kåret til Norges mest attraktive.

Publisert Sist oppdatert

Skanska stakk av med den gjeve førsteplassen, med Veidekke og AF som nummer to og tre, og Lyngsgård var til stede under kåringen sammen med en hel delegasjon fra bedriften, inkludert Bubacarr Touray som også er lærling.

De to er skjønt enige om at Skanska er et godt sted å jobbe.

– Det er et stort og solid firma da, men du blir fortsatt sett, sier Lyngsgård, mens Touray trekker fram at det er mange muligheter der.

Loke Aleksander Lyngsgård og Bubacarr Touray er lærlinger i Skanska. Foto: Ingvill Hafver
Loke Aleksander Lyngsgård og Bubacarr Touray er lærlinger i Skanska.

Ordene «stort» og «solid» var for øvrig fremtredende på ordskyen som var satt sammen ut fra hva elevene og lærlingene hadde svart, og det viste seg at dette med størrelsen var noe både Veidekke og AF også var kjent for blant de unge.

Måler for første gang

Det er første gang Universum, i samarbeid med EBA, gjennomfører en slik undersøkelse rettet mot lærlinger og videregående-elever innenfor bygg- og anleggsteknikk, mens det årlig gjennomføres en tilsvarende kåring blant yrkesaktive ingeniører og naturvitere.

Ifølge invitasjonen til samlingen har undersøkelsen sett på «elevenes og lærlingenes ønsker og forventninger til arbeidslivet, hvilke tanker de har om sin fremtidige karriere og hvem de opplever er de mest attraktive arbeidsgiverne i landet».

– Det er jo innsikten som er viktig, og så er det litt gøyalt med denne kåringen, sa Carlo Duraturo fra Universum da han la fram tallene og gjennomgikk selve undersøkelsen.

– En milepæl

Christian Scheen, som er leder for EBAs kompetanseutvalg, holdt i trådene, åpnet møtet og ledet paneldebatten. Scheen er rekrutteringssjef i Skanska, men passet innledningsvis på å understreke at han spesifikt hadde bedt om å bli holdt utenfor og ikke få vite noe på forhånd om hvordan rangeringen endte. Men etter at resultatet ble kjent kunne han glede seg sammen med resten av Skanska-gjengen.

Hva synes du om at dere vant kåringen?

– Det er spennende og kult, og det er jo første gang i historien. En milepæl, sier han.

Hvordan blir det å holde dette her til neste år?

– Det blir jo utfordringen da, sier han med et smil, før han sier seg enig med Duraturo i at fokuset som blir satt på dette i bransjen, og innsikten undersøkelsen gir, er viktigere enn selve rangeringen.

– Vi kan alle sammen gjøre noe mer og noe bedre.

Topp 10

Her er hele topp 10-lista over Norges mest attraktive arbeidsgivere, ifølge lærlinger og bygg- og anleggsteknikkelever på videregående skole:

  • Skanska
  • Veidekke
  • AF
  • Backe
  • Trym
  • Implenia
  • Ø.M. Fjeld
  • HS Bygg
  • Mur i Sør
  • Peab

Elevene og lærlingene ble presentert for en liste på 50 relevante arbeidsgivere som de ble bedt om å plukke ut fra. De kunne også føye til dersom de mente at noen manglet.

538 elever og lærlinger fra 11 fylker har svart på undersøkelsen, som ble gjennomført digitalt mellom januar og mars 2024.

Til informasjon er EBA eier av Bygg og Anlegg Media AS som er utgiver av Byggeindustrien/bygg.no. Byggeindustriens redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette.

RETTELOGG: Artikkelen er oppdatert 19. april klokka 11.05 med opplysning om at Christian Scheen er leder for EBAs kompetanseutvalg.

Powered by Labrador CMS