Illustrasjonen viser hele tiltaket Ny Vannforsyning til Oslo som skal gi Oslos innbyggere en fullgod reservevannforsyning. Det var under bygging av delprosjektet vannforsyningstunnel mellom Oset og Disen at arbeideren fikk sprøytebetong over seg. Illustrasjon: Oslo kommune.
Illustrasjonen viser hele tiltaket Ny Vannforsyning til Oslo som skal gi Oslos innbyggere en fullgod reservevannforsyning. Det var under bygging av delprosjektet vannforsyningstunnel mellom Oset og Disen at arbeideren fikk sprøytebetong over seg. Illustrasjon: Oslo kommune.

Arbeider fikk sprøytebetong over seg i milliardprosjekt

Torsdag morgen fikk en arbeider sprøytebetong over seg inne i vannforsyningstunnelen under bygging fra Oset til Disen i Oslo. Vann- og avløpsetaten sier arbeidet i tunnelen nå pågår som normalt.

Publisert Sist oppdatert

Gro Haldis Elden, kommunikasjonssjef i Ny Vannforsyning Oslo, bekrefter at det var en arbeidsulykke inne i tunnelen ved Oset i dag tidlig.

– En arbeider har pådratt seg skade i et bein og ribbein, og ble kjørt til sykehus cirka klokken 07.30. Han jobbet med påføring av sprøytebetong, og det var i forbindelse med disse arbeidene at ulykken skjedde. Vedkommende var bevisst hele tiden, og skadene var ikke kritiske bekrefter politiet som rykket ut sammen med de andre nødetatene, skriver Elden i en e-post til Byggeindustrien.

Vann- og avløpsetaten er glad for at det etter forholdene går bra med tunnelarbeideren som får oppfølging på sykehus.

– Vi jobber nå med å undersøke hendelsen og kartlegge årsaksforholdene. Arbeidet i tunnelen pågår nå som normalt, skriver Elden.

Vannforsyningstunnel

Ulykken skjedde under byggingen av en tre kilometer lang vannforsyningstunnel fra det eksisterende vannbehandlingsanlegget på Oset til Disen i Oslo. Kontrakten innebærer også bygging av 11 kilometer lange rentvannstunneler mellom Huseby og Stubberud, og har en verdi på 8,77 milliarder kroner uten moms. Vann- og avløpsetaten er prosjektets byggherre, og AF Ghella er entreprenør.

Kommunikasjonsdirektør i AF Gruppen, Knut Ekern, kommenterer saken på vegne av JV AF Ghella.

– Det vil bli gjennomført rutinemessig gransking for å unngå tilsvarende hendelser i fremtiden, sier Ekern til Byggeindustrien.

– Undersøker hva som har skjedd

Det var torsdag morgen klokken 07.45 politiet skrev at pasienten var evakuert, og ble tatt med av ambulanse for videre undersøkelser.

Klokken 07.06 meldte politiet at ulykken ikke fremsto livstruende. Ni minutter senere ble pasienten evakuert ut av tunnelen, ifølge politiet.

– Ikke meldt om alvorlige skader. Politiet undersøker hva som har skjedd, skrev politiet.

Stoppet arbeidet i tunnelen

Ifølge Brann- og redningsetaten har det vært stopp i arbeidet i tunnelen, skrev Nordre Aker Budstikke.

Innsatsleder Robert Corell i Brann- og redningsetaten sa til Nordre Aker Budstikke at en av arbeiderne fikk sprøytebetong over seg.

– Sprøytebetong brukes til å kle tunnelveggene med. Sprøytebetong har løsnet, og mannen har fått dette over seg. Det er ikke alltid det blir bedre av å kjøre en svær brannbil inn i en tunnel, men vi hadde ATV i beredskap, og entreprenøren hadde også kjøretøy tilgjengelig, sa Corell til avisen.

Powered by Labrador CMS