Sykkelbroen: Moxon Architects + COWI
Møllefossen bro: Studio Other Spaces + SBP
Aktivitetsbroen: RO&AD Architecten + Summum
Kulturbroene: Moxon Architects + COWI

Disse fire nye bruene skal binde sammen Oslo og Bærum

Denne våren har Mustad Eiendom avholdt en arkitekturkonkurranse for fire nye bruer for gående og syklene i Lilleakerbyen, og nå er vinnerne klare.

Publisert Sist oppdatert

En sentral utfordring har vært å knytte bærumssiden av Lysakerelva sammen med Oslo og gjøre fremkommeligheten bedre for myke trafikanter. Grunneier Mustad Eiendom jobber aktivt med å utvikle området og ivareta naturverdiene ved elva, og denne våren har de avholdt en arkitekturkonkurranse for å bestemme hvilke fire broer som skal gjøre det lettere å bevege seg til fots og på sykkel gjennom det nye nabolaget, skriver Mustad Eiendom i en pressemelding

Det var 42 arkitekter fra hele verden som ble vurdert til konkurransen, hvorav seks team gjennomførte og leverte sitt bidrag. Juryen besto av representanter fra ledelsen i Mustad Eiendom og Mustad Eiendoms arkitekturråd, i tillegg til eksterne fagrådgivere.

Dette er vinnerne av brokonkurransen:

  • Aktivitetsbroen: RO&AD Architecten + Summum
  • Kulturbroene: Moxon Architects + COWI
  • Sykkelbroen: Moxon Architects + COWI
  • Møllefossen bro: Studio Other Spaces + SBP

De fire bruene har fått ulike navn og skal ha flere forskjellige funksjoner. «Sykkelbroen» skal blant annet ta syklende raskt til Lysaker stasjon, mens «Møllefossen bro» vil være plassert rett ved et av elvens vakre fossefall.

– Bruene kommer til å ha stor betydning for alle som ferdes i Lilleakerbyen, og vi er svært fornøyde med de fire bidragene som til slutt stakk av med seieren. Flere bruer med vakker arkitektur vil styrke opplevelsen av å tusle over elva, samtidig som det vil binde sammen byområdene for både syklende og gående. Bruene skal være både vakre og bidra til et mer tilgjengelig og urbant miljø, sier Olav Line, administrerende direktør i Mustad Eiendom.

– Vi har virkelig latt oss imponere av vinnerarkitektene, som har laget unike bruer som smelter inn i landskapet og omgivelsene på en sømløs måte. Bruene er godt tilpasset omgivelsene, noe vi har lagt ekstra vekt på i konkurransen, sier Erling Dokk Holm, leder for Lilleakerbyens arkitekturråd og juryleder for brukonkurransen i samme melding.

Powered by Labrador CMS