Denne strekningen fra krysset mot Gaustadgata og nordover Hadelandsveien på riksvei 4 i Nittedal må forsterkes før ny asfaltering. Satellittfoto: Google Earth
Denne strekningen fra krysset mot Gaustadgata og nordover Hadelandsveien på riksvei 4 i Nittedal må forsterkes før ny asfaltering. Satellittfoto: Google Earth

Vegvesenet må forsterke riksvei før asfaltering

Planlagt asfaltering av 2-300 meter riksvei i Nittedal må utsettes til Vegvesenet kan forsterke veien.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding torsdag.

Asfaltering av fire kilometer riksvei 4 mellom Kjul og Rotnes i Nittedal starter mandag 29. juli, men asfalteringen av en veisnutt på mellom 200 og 300 meter av strekningen må utsettes.

Årsaken til det er at Statens vegvesen er nødt til å forsterke veien i dette området først.

– Vi skal utbedre vannhåndtering, det vil si stikkrenner og kummer, og gjøre masseutskifting på nordgående kjørefelt. Kort og greit må vi forsterke det som er under asfalten før vi legger ny asfalt, sier prosjektleder Anders Sveen i Statens vegvesen i pressemeldingen.

Asfalteringen på denne delen av strekningen vil skje mot slutten av august, skriver Vegvesenet.

– Ved å forsterke veien nå, før asfaltering, slipper vi å grave opp igjen ny asfalt og gjøre jobben senere. Ny asfalt på dårlig veigrunn vil være som fin kakepynt på en kake som ikke er bakt godt nok. Et dårlig utført arbeid er en utgift, mens et godt utført arbeid er en investering. Statens vegvesen ønsker å stå for det siste, og må derfor gjøre nødvendig vedlikehold på veigrunnen før asfaltering, avslutter Sveen.

Powered by Labrador CMS