Foto: Novorender.

Norsk teknologiselskap sikret stor avtale med Bane Nor

Bane Nor har inngått en løpende avtale med det norske selskapet Novorender om et helt nytt BIM-system. Avtalen har en varighet på minst fire år.

Publisert Sist oppdatert

Det nye systemet vil gjøre det mulig for oss i Bane Nor å se, manøvrere og få frem informasjon om forskjellige objekter i BIM-modeller. Når våre entreprenører planlegger i BIM, vil dataene herfra kunne gå sømløst inn i Bane Nor sine interne systemer og databaser, skriver Bane Nor i en pressemelding.

– Dette vil gjøre arbeidet langt enklere for oss. Det øker kvaliteten på infrastrukturdata, kutter i mengden tegningsproduksjon og manuelt arbeid, og kan gi oss betydelige besparelser både i tid og kostnad fremover, sier Kristin Lysebo, fagansvarlig for BIM i Bane Nor.

Vil forenkle bruken av BIM

Novorender startet opp i 2016 med et ønske om å forenkle bruken av BIM-modeller. Målet var å sammenstille data fra en hel mengde systemer og automatisk presentere disse på en oversiktlig måte. Selskapet er norsk og har sin opprinnelse fra Stavanger, opplyser Bane Nor i meldingen.

– Vår teknologi er designet for å møte de strenge kravene i jernbaneindustrien og vil bidra til en mer effektiv hverdag for alle involverte parter, sier Tore Hovland, administrerende direktør og grunnlegger av Novorender.

Fremoverlent

Bane Nor opplyser at de har erfaring med programvaren til Novorender fra tidligere prosjekter.

Novorender startet opp i 2016 med et ønske om å forenkle bruken av BIM-modeller. Illustrasjon: Novorender.
Novorender startet opp i 2016 med et ønske om å forenkle bruken av BIM-modeller. Illustrasjon: Novorender.

– Her har vi et norsk selskap som er innovativ, fremoverlent og som ligger langt fremme teknologisk. Vi gleder oss til å starte samarbeidet med dem og se hvordan vi kan dra nytte av hverandre for å forbedre måten vi jobber på i dag, sier Bettina Sandvin, utbyggingsdirektør i Bane Nor.

– Svært spennende

Virksomhetsarkitekt Ola Vikland i Bane Nor, beskriver anskaffelsen som svært spennende sett fra et IKT-ståsted.

– Teknologien er utviklet i Norge, og har sine røtter i spillverden. For oss betyr det blant annet eventyrlig ytelse, teknologivalg som vi sjelden ser i vår sektor, stabilitet i drift, og mange spennende muligheter, sier han.

Powered by Labrador CMS