Illustrasjonsfoto: Bertelsen & Garpestad AS
Illustrasjonsfoto: Bertelsen & Garpestad AS

Anleggskjempe omorganiserer: – Vil utnytte utstyr og personell bedre

Bertelsen & Garpestad omorganiserer konsernet. 13 datterselskap skal nå organiseres under B&G Anlegg Holding.

Publisert Sist oppdatert

Bertelsen & Garpestad fra Egersund vokser og er i dag en av landets aller største anleggsentreprenører. I 2023 klatret de opp en plass fra 18. til 17. plass over på listen over de største innenfor bygg og anlegg i Norge med en omsetning på litt over 3,2 milliarder kroner.

Selskapet leverte et resultat før skatt på 114,1 millioner kroner.

Nå gjør selskapet organisatoriske grep med mål om å styrke seg ytterligere. 13 datterselskaper blir nå lagt under et nytt holdingselskap.

– Vi har en del eierinteresser og datterselskaper, og vi gjør dette for å få bedre samspill mellom selskapene våre. Vi ønsker å samle kompetansen mer og utnytte både utstyr og personell bedre enn det vi klarer i dag, sier konsernsjef Øyvind Langemyr i Bertelsen & Garpestad.

Han tror konkurranseevnen til selskapet blir styrket.

– Når vi samler selskapene våre under B&G Anlegg Holding får vi, sånn som vi ser det, mer struktur og mer konkurranseevne, sier Langemyr.

Konsernsjef Øyvind Langemyr i Bertelsen & Garpestad. Foto: Privat
Konsernsjef Øyvind Langemyr i Bertelsen & Garpestad.

Etablerer utleieselskap

Det var Dalane Tidende som meldte om reorganiseringen først. Ifølge avisen har mange av datterselskapene i konsernet tidligere vært organisert under selskapet Bertelsen & Garpestad AS.

Alle selskapene har hatt B&G Holding AS som morselselskap.

Morselskapet forblir det samme etter omorganiseringen, med Sverre Garpestad som daglig leder. Men nå blir 13 av datterselskapene lagt under B&G Anlegg Holding AS der Langemyr er sjef.

– Samtidig oppretter vi et nytt utleieselskap, B&G Rental. Der samler vi vår eksisterende maskinpark i en felles pool. Dette selskapet skal leie ut maskiner til datterselskapene i Bertelsen & Garpestad, sier Langemyr.

– Dere skal ikke prøve dere i det eksterne utleiemarkedet med etableringen av det nye uteleie-selskapet?

– Nei, vi ser at det er nok av firma som driver i den bransjen. Det kan jo være at vi leier ut en og annen maskin til en lokal aktør, men i utgangspunktet skal dette selskapet kun leie ut internt i konsernet, sier Langemyr.

Ett års tid

Han sier de har jobbet med reorganiseringen fra årsskiftet.

– Jeg var daglig leder i Bertelsen & Garpestad frem til nytt år i år, og så fikk vi inn en ny daglig leder i det selskapet. Arbeidet har pågått i denne perioden, og så håper jeg at vi er helt i mål med alt i løpet av året, sier Langemyr.

B&G Rental AS ble registrert i juli i år. Sverre Garpestad er styreleder og Øyvind Langemyr er styremedlem. Langemyr påpeker over Dalane Tidende at det nye selskapet B&G Rental vil ha behov for flere ansatte framover.

– Både til klargjøring og utsending av maskiner og utstyr, og ikke minst til salg av brukt utstyr og maskiner, sier Langemyr.

Dette er selskapene som nå er organisert under B&G Anlegg Holding AS:

  • Bertelsen & Garpestad
  • Torbjørn Helland Maskin AS
  • Gauslå Holding AS
  • K. J Bjerkreim AS
  • B&G Betong-entreprenør AS
  • Landmark Maskin AS
  • B&G Rental AS
  • Kolbjørn Nisskog AS
  • Haugo Entreprenør AS
  • Br. Thorkildsen AS
  • B&G Tunnel AS
  • B&G Pukk AS
  • B&G Stein AS
Powered by Labrador CMS