Nytt kryss til Titania og Motorcenter Norway. Foto: Risa
Gammel vei til høyre er nå turvei. Foto: Risa
Foto: Risa
Foto: Risa
Fylkesvaraordfører Svein Erik Indbjo klipper snora. Foto: Risa

Åpnet 1,6 kilometer fylkesvei

Fylkesvaraordfører i Rogaland, Svein Erik Indbjo, klippet torsdag snora for 1,6 kilometer ny fylkesvei 44 fra Prestbu til Bjånesbakken i Sokndal.

Publisert Sist oppdatert

Ordfører i Sokndal kommune Bjørn Inge Mydland, Harald Bøhn, leder for prosjekt i samferdselsavdelingen i Rogaland fylkeskommune og prosjektleder Ronald Remøy fra entreprenør Risa AS deltok på markeringen.

Prosjektet skal bidra til økt trafikksikkerhet og bedre vei for tungtransport og annen trafikk.

Prosjektet er delt inn i to delstrekninger med cirka 1,5 kilometer mellom hver delstrekning. Mellompartiet var nytt i 2016.

Delstrekning 1 ligger ved Prestbru og går parallelt med den gamle veien.

– Her var veien utsatt for flom og var smal og svingete. Den nye veien er laget for å tåle flom og har bedre kryss og avkjøringer. Den gamle veien har nå blitt en turvei, heter det i en pressemelding.

Delstrekning 2 ligger ved avkjørsel til Titania og har også fått bedre kryss og avkjøringer, blant annet et nytt kryss ved innkjørselen til Titania og Motorcenter Norway. Det er bygget 800 meter ny fylkesvei i tillegg til utbedringer på den gamle veien.

– Det har vært fokus på gjenbruk i prosjektet og 40.000 kubikkmeter overskuddsmasser fra strekningen som ble bygget i 2016, ble brukt i denne delstrekningen, fremkommer det videre i meldingen.

– Risa har sammen med sine samarbeidspartnere levert et prosjekt vi kvalitetsmessig kan være stolte av. Som leder for dette prosjektet er jeg stolt over de ansatte i Risa og B.S. Graveservice som bygget denne veien. Det har blitt mange sene kvelder for å komme i mål. Prosjektet har stor betydning for befolkningen i Sokndal og hjørnestensbedriften Titania. Strekningen var tidligere preget av smal og dårlig vei, dårlig sikt og stor rasfare fra fjellsiden som nå er sikret, sier prosjektleder Ronald Remøy i Risa via meldingen.

– Jeg vil takke byggherre Rogaland fylkeskommune for et godt samarbeid, sier Remøy videre.

Powered by Labrador CMS