Daglig leder Reidar J. Schille i HeatWork viser frem den nye hybridmaskinen. Foto: Christian Aarhus
Daglig leder Reidar J. Schille i HeatWork viser frem den nye hybridmaskinen.

Feiret 20-årsjubileum med ny hybridmaskin

HeatWork feiret 20 års-jubileum på Vei og Anlegg fredag, og har med seg et ny hybrid varmeverk fra Narvik til Lillestrøm.

Publisert Sist oppdatert

– Det er egentlig en standard 3600, som er bestselgeren vår, som har fått seg en oppgradering med en 40 kw el-kjele. Så totalt kan den levere 143 kw ut til kunden. Da er det primært el-kjelen som jobber, og den kobler kun inn dieseldrift ved behov. Eller så kan du velge å ikke bruke dieseldrift, sier daglig leder Reidar J. Schille i HeatWork til Byggeindustrien.

– Så har vi også en tilsvarende el-kjele som vi setter inn i en mobil enhet. Slik at du kan rigge deg med en 40 kw-enhet til, slik at du kan kjøre 80 kw. Det gjør det utrolig fleksibelt å møte de nye kravene til både storbyavtalen på utslippsfire byggeplasser til 2025, legger han til.

Kan bygges om

Han forteller at dette er noe kundene har etterspurt, og legger til at de nylig også har lansert en stormaskin på over 100 kw på ren elektrisitet. I tillegg miniheatere på HVO og på elektrisitet.

Schille forteller at teknologien nå gjør det mulig å bygge om alle miniheatere, også de som er 20 år gamle, fra diesel til elektrisitet. Den første maskinen går faktisk fortsatt på Svalbard, og det er det jubileet man feiret på messen.

Jubileum

– I 20 år har vi hatt utvikling av teknologi og produkter i Narvik, og ikke minst storstilt produksjon av det jeg vil kalle høykvalitetsprodukter, sier HeatWork-sjefen.

– Det startet med at man så et behov for å kunne jobbe problemfritt med å grave i bakken på vinterstid. Så man trengte å jobbe seg rundt teleproblematikken, legger han til.

Bruksområdene har også blitt vesentlig flere i de 20 årene.

– Det startet som en ren teletiner, men når har man blitt markedsleder innenfor teletining, men også betongherding, byggoppvarming, byggtørk og også internasjonalt i skadedyrbransjen. Så vi bruker denne væskebårne teknologien til alle midlertidige varmebehov, legge.

– Vi har gått fra å levere nordnorske teletinere til å levere skadedyrbehandling på Mauritius i Afrika, så det er et ganske stort spenn på kundeporteføljen, smiler Schille.

Powered by Labrador CMS