Tunnelmembranen fra Oldroyd, MultiSafe 1200, er en spesialmembran med høy styrke.

Stor membrankontrakt til Oldroyd

Oldroyd har signert kontrakt med Skanska for levering av 180 000 m 2 tunnelmembran til vannsikring av prestisjeprosjektet Holmestrandtunnelen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel.

Jernbaneverket bygger det nye dobbeltsporet fra Holm til Nykirke sammenhengende og med en helt ny stasjon inne i Holmestrandfjellet. Banen knytter seg til dobbeltsporet ved Holm, sør for Sande. Etter ca. 1100 meter går banen inn i tunnel, og etter 12,3 kilometer ender tunnelen ved Helland bruer og sporet kopler seg inn på Nykirke krysningsspor. Prosjektet er enestående fordi det kombinerer høyhastighetstunnel med stasjon i fjell.

Oldroyd har tidligere samarbeidet med Skanska på fellesprosjektet E6/Dovrebanen , i veitunnelen ved Espa. Samarbeidet har vært positivt for begge parter og det blir satt stor pris på Oldroyd sin spesialutviklede hvite PE membran for vannsikring av nye vei- og jernbanetunneler.

- Tunnelmembranen fra Oldroyd, MultiSafe 1200, er en spesialmembran med høy styrke. I utviklingen av membranen hadde vi spesielt fokus på arbeidsmiljø og HMS. Derfor har tunnelmembranen fra Oldroyd hvit innside for å sikre arbeidsmiljøet under tunnelinnredningsjobben. I tillegg til at membranen er meget monteringsvennlig har den også skadeindikator, som sørger for at det er enkelt å se eventuelle skader under montasjen og utbedre de umiddelbart. Oldroyd er eneste produsent av denne type PE tunnelmembraner i Norden. Oldroyd sitt store satsingsområde er infrastruktur som vei, tunneler, portaler og kulverter. Da er det ekstra moro å lykkes med en så stor leveranse til en av de største aktørene i bransjen, sier utviklingsleder ved Oldroyd AS, John O. Cheetham.

Oldroyd har også utviklet en spesiell tunnelmembran, Oldroyd Xtf, til vannsikring ved rehabilitering av jernbanetunneler. I konkurranse med ca 30 aktører fra inn- og utland fikk Oldroyd rammeavtale med Jernbaneverket som eneleverandør av denne membranen.

Powered by Labrador CMS