Illustrasjonsfoto: Arkiv

Vil bruke tunnelmasser til å bygge cruisehavn i Alta

Steinmassene fra tunneldriving på nye E6 i Finnmark skal brukes til å utvide rullebanen på flyplassen i Alta. Havnesjefen i kommunen ønsker å bygge ut cruisehavna i kommunen med stein på samme måte.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver bladet Nordlys på sine nettsider.

Ved å bruke store mengder sprengt fjell fra tunneler for å fylle opp i havneområdet skal grunnlaget for en utvidelse av rullebanen i Alta legges. Havnesjef i Alta, Hans Roar Christiansen, ønsker å utvikle fremtidens havneområde på samme måte.

– Dersom man hadde brukt slike masser for å lage et område som hadde bygd noen meter ut i en utposing, kunne man ha brukt flytebrygger for å lage en fleksibel kai som kunne doblet, eller tredoblet, kapasiteten ved cruisetrafikken uten at dette ville påvirket den daglige driften av godsterminalen, sier Christiansen til Nordlys.

Christiansen poengterer at han ikke ønsker å snike i køen om fjellmassene som etter planen skal fjernes fra byggingen av nye tunneler på nye E6 og skipes med lekter til havnebassenget i Alta. Nå inviterer havnesjefen aktører med innspill til forming av fremtidens havneområde og de nærliggende områdene.

Vi ønsker å utnytte muligheten maksimalt og er mer enn villige til å lytte på andre spenstige forslag, avslutter havnesjef i Alta, Hans Roar Christiansen.

Powered by Labrador CMS