Han er ny sjef for Konnekt – Nasjonalt kompetansesenter for samferdsel

Trond Michael Andersen tar over som leder for Konnekt fra 1. september. Han kommer fra stillingen som avdelingsdirektør for teknologi i divisjonen drift og vedlikehold i Statens Vegvesen.

Publisert Sist oppdatert
Trond Michael Andersen er ny sjef for Konnekt – Nasjonalt kompetansesenter for samferdsel. Foto: Konnekt
Trond Michael Andersen er ny sjef for Konnekt – Nasjonalt kompetansesenter for samferdsel.

Det skriver Konnekt i en pressemelding torsdag.

Trond Michael Andersen tar over som leder etter Abdul Basit Mohammad, som har ledet Konnekt de tre siste årene.

Andersen har en doktorgrad innenfor matematisk modellering av tilstandsbasert vedlikehold, og har jobbet i Statens Vegvesen siden 2015. Han har også har vært rektor ved Høgskolen i Sør-Trøndelag og undervist på NTNU, vært administrerende direktør i Helse Midt-Norge, forsker og forskningsleder ved Marintek, samt prosjektleder i Statoil.

– Jeg ser virkelig fram til å lede Konnekt videre. Kompetanse blir bare et enda viktigere tema å fokusere på i årene som kommer med tanke på utnyttelse av ny teknologi, og ikke minst for å nå bærekraftsmålene. Dette er en mulighet for å jobbe langsiktig og strategisk med kompetanse i en bransje som omsetter for 100 milliarder og har mer enn 65.000 ansatte, sier Andersen.

– Med Trond Michaels bakgrunn fra akademia så vel som hans erfaring og innsikt i sektoren som helhet, er vi sikre på at han kan ta Konnekt videre og lede senteret på en god måte, kommenterer styreleder Jane Bordal i Konnekt.

Powered by Labrador CMS