Konstituert konsernsjef Tonje G. Jensen i Mesta. Foto: Mesta
Konstituert konsernsjef Tonje G. Jensen i .

Blandet fra Mesta

Mesta opplevde en rekordsterk vekst i omsetning i 2023, men lønnsomheten fulgte ikke etter.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding skriver Mesta at omsetningen endte på nærmere 6,6 milliarder kroner, en økning på 12 prosent fra fjoråret. Omsetningsveksten er resultat av vekst i samtlige forretningsområder: elektro, bane, anlegg og drift og vedlikehold av vei, skriver de.

Dessverre var det ikke lik utvikling på bunnlinjen. Driftsresultatet i 2023 ble 190 millioner kroner, mot fjorårets 259 millioner. Det gir en driftsmargin på 2,9 prosent, mot 4,4 prosent i 2022.

– Vi er fornøyde med at vi klarer å øke omsetningen i et stadig tøffere marked. Det er også gledelig at vi har forbedret arbeidskapital og kontantstrøm. Fremover har vi ambisjoner om en vesentlig høyere driftsmargin, sier konstituert konsernsjef Tonje G. Jensen i meldingen.

Tallene viser også at ordrereserven økte til 10,7 milliarder kroner fra 9,8 milliarder kroner året før. Samtidig økte ordretilgangen til 7,5 milliarder kroner fra 5,6 milliarder i 2022.

Årets anbudssesong ga liten uttelling, med kun to større kontrakter vunnet. Jensen understreker at Mesta har tatt store grep for innovasjon og teknologi. Særlig har implementeringen av et nytt driftssystem gjort det mulig med vesentlige forbedringer innen både økonomi og bærekraft, skriver selskapet.

– Vi forventer at særlig fylkeskommunene nå tar grep i kontraktene som gjør at våre forbedringer innen teknologi og bærekraft får uttelling, påpeker Jensen.

Mestas klimagassregnskap for 2023 viser en nedgang i de totale utslippene på 8,2 prosent fra 2022 til 2023. Utslippsreduksjonene skyldes både lavere direkte utslipp fra drivstoff- og elektrisitetsforbruk, og lavere indirekte utslipp fra kjøpte varer og tjenester.

Powered by Labrador CMS