Partileder Arild Hermstad (MDG) sier planen oser av svidd gummi og nedsprengt natur. Foto: Annika Byrde / NTB
Partileder Arild Hermstad (MDG) sier planen oser av svidd gummi og nedsprengt natur.

MDG: – Oser av svidd gummi og nedsprengt natur

Partileder Arild Hermstad i Miljøpartiet De Grønne (MDG) håpet at regjeringen ville ta et stort steg i riktig retning da de la frem sitt forslag til Nasjonal transportplan for 2025-2036.

Publisert Sist oppdatert

– Men dessverre oser denne planen fortsatt for mye av svidd gummi og nedsprengt natur. Selv om Regjeringen setter av mer penger til vedlikehold på bekostning av utbygging, så er dette rett og slett tvingende nødvendig for å unngå uakseptabel forringelse av veier og jernbanelinjer over hele landet, sier Hermstad i en e-post til Byggeindustrien.

Regjeringen har lagt frem en plan som ikke er troverdig for å nå Norges klimamål, ifølge Hermstad, og planen vil innebære svære nye naturødeleggelser.

– Det er ikke i tråd med regjeringens løfte om at klima og natur skal sette rammen for all politikk. Det er synd at regjeringen går inn for flere natur- og klimaskadelige veiprosjekter som spiser matjord og som kunne ha vært brukt på billigere og bedre tog- og kollektivtransport, som er det Norge trenger nå, forteller Hermstad.

MDGs partileder er glad for at Hordfast, Møreaksen, E18 Vestkorridorens trinn 2 og 3 nå utsettes på ubestemt tid.

– Jeg ser frem til at disse naturødeleggende prosjektene legges i skuffen for godt. Dette er gode toner fra regjeringen, påpeker han.

Powered by Labrador CMS