Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) i Oslo er bekymret for trafikkveksten når Ring 1 stenges for trafikk neste år. Nå ber han om et krisemøte med regjeringen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) i Oslo er bekymret for trafikkveksten når Ring 1 stenges for trafikk neste år. Nå ber han om et krisemøte med regjeringen.

Oslos byrådsleder ber om krisemøte med regjeringen om Ring 1

Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) er bekymret for trafikkveksten når Ring 1 stenger for trafikk neste år. Nå ber han regjeringen om et krisemøte.

Publisert Sist oppdatert

Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) i Oslo ber regjeringen om et krisemøte for å diskutere planene for trafikken når Ring 1 stenges for trafikk neste år. Det skriver Avisa Oslo.

I et brev sendt til regjeringen fredag uttrykker byrådslederen bekymring.

– Jeg er bekymret for trafikkveksten som vil oppstå i boliggater som i dag er nærmest bilfrie når Ring 1 stenger. Stengingen gir også store utfordringer for kollektivtrafikken ikke bare på hovedveiene inn mot sentrum, men også i bygatene over store deler av indre by, skriver Lae Solberg i brevet.

Under det forrige møtet med regjeringen i september ba forgjengeren Raymond Johansen (Ap) staten forplikte seg til 110 millioner kroner for å begrense de negative konsekvensene for Oslo.

Johansen argumenterte med at Ring 1 stenger på grunn av det statlige Regjeringskvartalet-prosjektet.

Det svarte samferdselsminister Jon-Ivar Nygård nei til, fordi staten ikke pleier å kompensere kommuner når de stenger en vei.

Statens vegvesen har søkt Oslo kommune om tillatelse til å asfaltere sjøsiden av Rådhusplassen og bruke den som beredskapstrasé når trafikken legges til Operatunnelen. Ifølge Avisa Oslo har Vegvesenet snudd på dette punktet etter reaksjoner fra bystyret.

Powered by Labrador CMS