F.v.: Daglig leder Gunnar Førsund i B&G Betongentreprenør og prosjektsjef Lionel Galis i Eiffage. Foto: B&G Betongentreprenør

B&G Betong­entreprenør fikk storkontrakt med fransk entreprenør

B&G Betongentreprenør AS (BGB) har fått en kontrakt på cirka 133 millioner kroner som underentreprenør for franske Eiffage Gènie Civil i Kristiansand.

Publisert Sist oppdatert

BGB, som er et datterselskap av Bertelsen & Garpestad, fikk fredag en kontrakt med det franske entreprenørselskapet Eiffage Gènie Civil verdt anslagsvis 133 millioner kroner. Eiffage Gènie Civil ble tidligere tildelt hovedkontrakten for Statens Vegvesen med å bygge en ny strekning av motorveien E18-E39 i Kristiansand (Gartnerløkka – Kolsdalen). Nå tar franskmennene med seg BGB som underentreprenør, skriver de i en pressemelding.

Kontrakten inkluderer bygging av betongkonstruksjoner som fundamenter, bruer og portaler. Arbeidet forventes å starte i løpet av inneværende høst, med en beregnet byggetid på to, tre år.

I meldingen opplyser de at de har utført lignende prosjekter tidligere, så både arbeidsomfang og kontraktsform er godt kjent. Morselskapet Bertelsen & Garpestad har også pågående samarbeid med Eiffage Gènie Civil i et annet prosjekt, så de to aktørene kjenner hverandre godt.

– Dette prosjektet gir en solid plattform for langsiktig kontinuitet og økte aktiviteter i et geografisk område hvor BGB ønsker å få enda sterkere fotfeste, sier daglig leder Gunnar Førsund i BGB i meldingen.

 – Vi ser med stor entusiasme frem til å ta fatt på oppgavene i prosjektet og gleder oss til å løse disse i tett samarbeid med Eiffage Gènie Civil, legger han til.

Powered by Labrador CMS