Fv. 152 Skiveien, Stenfelt - Greverud
Gang- og sykkelvei
Akershus fylkeskommune
Fylkesråd for samferdsel i Akershus, Håkon Snortheim, roste tiltaket til entreprenøren Grimsrud Anlegg AS på Greverud.

Skolebarna fikk lære om trafikk­sikkerhet og blindsone

Elever på Greverud skole fikk nylig prøvesitte anleggsmaskiner og lære hvordan man beveger seg trygt der det er anleggsarbeid på veien. Det vil pågå arbeid med gang- og sykkelvei forbi skolen fram til neste høst.

Publisert

Etableringen av den nye gang- og sykkelveien mellom Stenfelt og Greverud langs fylkesvei 152 Skiveien er i gang, og før helgen var Grimsrud Anlegg AS med både gravemaskin og lastebil i skolegården på Greverud skole for å vise blindsonen til slike maskiner.

Entreprenøren hadde også laget en løype med skilt, for å vise hvordan barna skal forstå ulike skilt på veianlegg, ifølge en pressemelding fra fylkeskommunen.

– Dette er et flott tiltak fra entreprenøren for å lære barna om sikkerheten rundt anleggsarbeid på våre fylkesveier, sier fylkesråd for samferdsel i Akershus, Håkon Snortheim i meldingen.

Han sier videre at entreprenøren tar skoleveien til barna på alvor med et godt og engasjerende tiltak, og at det er viktig å starte tidlig med trafikksikkerhetsarbeid.

Fylkesvei 152 Skiveien, Stenfelt - Greverud
Gang- og sykkelvei
Akershus fylkeskommune
Greverud skole hadde besøk av Grimsrud Anlegg AS, som viste hvordan barna skal forstå ulike skilt på veianlegg.

På strekningen som nå får ny gang- og sykkelvei, kjører det i gjennomsnitt 7.600 kjøretøy daglig, ifølge fylkeskommunen. Strekningen betjener lokal gang- og sykkeltrafikk for store boligområder, og er skolevei.

Prosjektet ble opprinnelig startet med Statens vegvesen som byggherre, men er nå overtatt av Akershus fylkeskommune. Statens vegvesen står fortsatt for finansieringen gjennom Byvekstavtalen mellom Oslo, Bærum, Skedsmo, Oppegård, Akershus fylkeskommune og staten for perioden 2023-2026, opplyses det på prosjektsiden til fylkeskommunen.

Prosjektet har en anslått kostnad på 283,1 millioner kroner totalt, inkludert kommunal infrastruktur for Nordre Follo kommune, og arbeidet er planlagt ferdigstilt høsten 2025.

Powered by Labrador CMS