Fra venstre: Stein Erik Skilhagen (direktør vind og sol i Norconsult), Silje Nygaard Holen (gruppeleder energi - miljø i Norconsult), Egil Hogna (konsernsjef i Norconsult), Jonathan Smith (fagspesialist konsekvensutredninger og miljøoppfølging i Norconsult) og Einar Frøhaug (rådgiver kraftsystemer og vindkraft).

Fikk rådgiver­oppdrag i norsk havvindprosjekt

Ventyr har valgt Norconsult til oppdrag i Norges første store havvindprosjekt.  

Publisert Sist oppdatert

I mars ble det kjent at selskapet Ventyr vant auksjonen om retten til å utvikle Norges første store havvindprosjekt, Sørlige Nordsjø II.

Havvindprosjektet skal ha bunnfaste installasjoner lengst sør i Nordsjøen mot grensen til dansk farvann, med en kapasitet på opptil 1,5 gigawatt og operasjonell drift fra 2030.

Ventyr har nå valgt Norconsult til å gjennomføre den landbaserte og kystnære delen av konsekvensutredningen for havvindprosjektet Sørlige Nordsjø II. Det skal skje i henhold til NVEs nylig fremlagte utredningsprogram. 

– Samarbeidet med Norconsult på Sørlige Nordsjø II-prosjektet sikrer at vi utnytter Norges ledende ekspertise innen kraftsystemer og miljøkartlegginger. Selskapets kunnskap om lokale forhold er avgjørende for å utvikle en bærekraftig og effektiv løsning for å tilknytte havvind til Kvinesdal,  sier Anne Knausgård, landssjef for Norge i Parkwind i en pressemelding. 

Ventyr er et joint venture mellom Parkwind, en ledende europeisk utvikler av havvindprosjekter, og Ingka Investments, som er investeringsarmen til Ingka Group, verdens største IKEA-forhandler og en mangeårig europeisk investor i offshore vindsektoren.

Norconsult og Ventyr skal, ifølge meldingen, finne den mest effektive og bærekraftige løsningen for ilandføring av kraft før prosjektet kan konsesjonsbehandles.

– Fornybar energi er en viktig del av vekststrategien i Norconsult, og vi er svært godt fornøyde med at Ventyr ønsker å jobbe tett med oss i dette store havvindprosjektet for å utvikle mer fornybar energi i Norge. For å løse de tekniske utfordringene, hensynta miljøet og finne bærekraftige løsninger er det viktig å bruke rådgivere med lokalkunnskap. Jeg er trygg på at våre eksperter vil løse dette oppdraget på en svært god måte, sier Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult i meldingen. 

Powered by Labrador CMS