Foto: NRVA.

AF Gruppen fikk renseanlegg-kontrakt til én milliard

Nedre Romerike vann- og avløpsselskap (NRVA) skal utvide renseanlegget på Strømmen. Nå er kontraktene med entreprenørene underskrevet.

Publisert Sist oppdatert

Renseanlegget på Strømmen må utvides for å takle den raske befolkningsveksten på Nedre Romerike.

Nå har Nedre Romerike vann- og avløpsselskap (NRVA) skrevet samspillskontrakt med AF Gruppen for bygg- og anleggstekniske arbeider (B2), opplyser NRVA i en pressemelding.

Det Sandefjord-baserte teknologiselskapet ELQUO, tar seg av den prosesstekniske delen av ombyggingsprosjektet (P2).

AF Gruppens byggekontrakt (B2) anslås å ha en verdi på cirka én milliard kroner, mens P2-kontrakten anslås til omtrent 600 millioner kroner.

I første fase av prosjektet skal man optimalisere tekniske løsninger og anleggsgjennomføring, før partene enes om målpris for selve byggingen. Samspillsfasen er ventet å ta om lag ett år, opplyser NRVA.

Styreleder i NRVA, Nina Kristiansen, sier at utbyggingsprosjektet og signeringen med AF Gruppen og ELQUO, vil ha stor betydning for hele regionen.

– Det er veldig gledelig at dette viktige prosjektet nå er kommet så langt at disse kontraktene er undertegnet. Oppgraderingen av dette renseanlegget er veldig viktig for hele regionen, sier Kristiansen.

Konserndirektør Geir Flåta i AF Gruppen ser frem til samarbeidet med NRVA.

– Vi er stolte over å få være med på et prosjekt som har stor samfunnsmessig betydning. AF Gruppen har bred erfaring med bygging av renseanlegg, og vi gleder oss til å ta fatt på oppdraget, sier Flåta i pressemeldingen.

Prosjektperioden strekker seg over ti år, med oppstart i 2025.

Powered by Labrador CMS