Politiet anser per nå dødsulykken i Bergen som en arbeidsulykke

Mandag ettermiddag døde en mann etter å ha kommet i klem under en anleggsmaskin i Bergen. Politiet anser hendelsen som en arbeidsulykke per nå.

Publisert Sist oppdatert

– Vi holder på å undersøke saken, sier politiadvokat i Vest politidistrikt, Trygve Ritland, til Byggeindustrien.

Ifølge Ritland er Arbeidstilsynet varslet om hendelsen.

– Kan du kommentere hvorvidt ulykken skjedde på privatpersons grunn?

– Det ser ut som at ulykken skjedde på privat grunn, men vi har ikke helt klarhet. De tingene der er noe av det vi sjekker opp, forteller politiadvokaten.

Flere i området er preget av det som har skjedd, opplyser Ritland.

– Kan du si om dette var en arbeidsulykke?

– Per nå anser politiet ulykken som en arbeidsulykke, men dette er noe vi må ta med Arbeidstilsynet, svarer Ritland og viser til grensene som blir trukket opp av arbeidsmiljøloven.

En mann i 30-årene er mistenkt i saken, ifølge Ritland.

Jan Petter Sæbø, seksjonsleder i Arbeidstilsynet, forteller at de vil gjennomføre en befaring på ulykkesstedet for å få situasjonsforståelse av hva som har skjedd.

– Hensikten med vår oppfølging er å finne årsak eller eventuell bakenforliggende årsak til at ulykken har skjedd. Videre vil vi også vurdere om det foreligger brudd på arbeidsmiljøregelverket, sier Sæbø til Bergensavisen.

Det var mandag ettermiddag at mannen i 60-årene kom i klem under en gravemaskin på Mathopen i Bergen, og ble erklært død etter kort tid, melder NTB.

Det ble gjort livreddende førstehjelp på stedet uten hell.

Politiet opplyste at det var to personer på stedet da ulykken skjedde. At mannen i 60-årene ble påkjørt av en maskinfører i 30-årene er blant hypotesene.

Krimteknikere har foretatt undersøkelser på stedet.

Powered by Labrador CMS