Anleggstopper i podkast: Spent på om det blir diesel, el eller noe annet

Utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i Statens vegvesen og MEF-direktør Julie Brodtkorb møttes til samtale om el-maskiner i podkasten Byggeplassen på Bygg Arena Arendal.

Publisert Sist oppdatert
F.v.: Christian Aarhus, Kjell Inge Davik, Julie Brodtkorb og Frode Aga. Foto: Christian Aarhus
F.v.: Christian Aarhus, Kjell Inge Davik, Julie Brodtkorb og Frode Aga.

Brodtkorb satt fyr på kommentarfeltene med sitt innlegg «Naivt og skremmende om elektrifisering» på bygg.no i fjor høst.

Den ble også lest hos Statens vegvesen, men de var kanskje ikke så uenige som man skulle tro.

– Ja, jeg leste den, og jeg leste den ordentlig. Fordi jeg tenker at det er akkurat som du sier, Julie. Vi er jo enige veldig mye av det som står der. For disse klimakravene som vi skal stille, og som vi stiller, er jo en mangefasettert tiltaksliste. Som ikke bare går på elektrifisering, men på mye annet også, sa Davik.

MEF-sjefen understreker at det er en bransje som er vant med innovasjon.

– Ikke misforstå, jeg heier på at vi må ha ny teknologi inn. Denne bransjen har jo vært historisk sett best på å ta i bruk ny teknologi. Norske entreprenører var de første som tok i bruk de viktigste anleggsmaskinene etter krigen, og importerte dem. Men la bransjen gjøre det, sa Brodtkorb.

Samtidig pekte begge to på at det ikke er sikkert på at det er el-maskiner man kommer til å lande på i det lange løp.

Hør mer om dette og mye mer i den siste episoden av podkasten Byggeplassen.

Bygg Arena Arendal arrangeres blant annet av Byggenæringens Mediesenter, som er eid av Bygg og Anlegg Media AS, som utgir Byggeindustrien/bygg.no. Byggeindustriens redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette.

Powered by Labrador CMS