Et nytt forsknings- og utviklingsprosjekt skal gi ny kunnskap om rehabilitering av lavtrafikkerte veier. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB.
Et nytt forsknings- og utviklingsprosjekt skal gi ny kunnskap om rehabilitering av lavtrafikkerte veier.

Skal forske på rehabilitering av lavtrafikkerte veier

NTNU, SINTEF og 14 fylkeskommuner går sammen om å forske på hvordan man best rehabiliterer lavtrafikkerte veier. Tirsdag under Arendalsuka blir det presentasjon av prosjektet og signering av avtale.

Publisert Sist oppdatert

Fylkesveinettets behov for vedlikehold og rehabilitering og betydningen fylkesveiene har både lokalt, regionalt og nasjonalt danner bakteppet når 14 fylkeskommuner, sammen med NTNU og SINTEF, skal dele erfaringer og utvikle ny kunnskap i et nytt forsknings- og utviklingsprosjekt om rehabilitering av lavtrafikkerte veier.

FOU-prosjektet «Rehabilitering av lavtrafikkerte veger» starter opp høsten 2024, opplyser, Agder fylkeskommune i en pressemelding.

Mål for prosjektet er å samle erfaringer og utvikle ny kunnskap innen fagområdet rehabilitering av lavtrafikkerte veier.

Prosjektet er en bestilling fra KS sitt fagnettverk for drift og vedlikehold – et nettverk med representanter fra drift og vedlikeholdsledere fra alle fylkeskommunene, står det i meldingen.

Tirsdag under Arendalsuka vil involverte parter presentere forskningsprosjektet og signere avtalen i Agder fylkeskommunes administrasjonsbygg i Arendal.

Powered by Labrador CMS