Vaksdal er et av områdene der prosjektet planlegger å starte opp berg- og skredssikring av anleggsområdene først. Midt på bildet ser vi dagens E16.

Varsler første Arna-Stanghelle-utlysning i januar

Hvis forslag til statsbudsjett vedtas, kan Fellesprosjektet Arna – Stanghelle lyse ut den første kontrakten på fysiske arbeider i januar. Samtidig er gigantprosjektet i gang med oppbyggingen av prosjektorganisasjonen.

Publisert

For å sikre raskest mulig fremdrift i prosjektet, er det prioritert midler i forslag til Statsbudsjettet for 2025 til å lyse ut to kontrakter i markedet. 

Dette gjelder anskaffelse av rådgivningskontrakt til prosjektering av hovedentreprisene og anskaffelse av en entreprise for berg- og skredsikring som gjelder sikring av anleggsområdene. Denne entreprisen vil markere startskuddet for de første fysiske arbeidene i prosjektet, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

Trolig ut i markedet neste år

Dersom forslag til statsbudsjett vedtas, kan prosjektet lyse ut kontrakten for berg- og skredsikring av anleggsområdene i januar 2025. Det tar omtrent 6 måneder å få på plass entreprenør, og arbeidet kan tidligst starte opp sommeren 2025. Områdene som skal skredsikres er på Stanghelle, Helle og Vaksdal, skriver Statens vegvesen.

Opptrapping

Samtidig som Fellesprosjektet Arna – Stanghelle venter på å lys ut de første entreprisen i markedet har gigantprosjektet startet letingen etter flere ledere. Prosjektorganisasjonen teller i dag om lag 20 personer, og nå starter det som er begynnelsen på en opptrapping i prosjektet, skriver Vegvesenet i meldingen.

– Vi skal nå ansette til noen av prosjektets mest sentrale stillinger, forteller prosjektsjef Katrine Sælensminde Erstad.

Stillinger som «aldri lyses ut» 

Totalt seks stillinger er nå ute, blant dem fire prosjektlederstillinger hver med ansvar for sitt geografiske område. Tre av stillingene har ansettelsesforhold i Statens vegvesen og tre i Bane NOR. Byggeleder som skal lede den første tunnelentreprisen og leder for økonomi og usikkerhetsstyring er også lyst ut.

Anne Katrine Laskemoen Herdlevær (t.v) og Katrine Sælensminde Erstad skal bemanne opp prosjektorganisasjonen i Fellesprosjektet Arna-Stanghelle.

Assisterende prosjektsjef Anne Katrine Laskemoen Herdlevær understreker viktigheten av disse rollene for prosjektets suksess. 

– Vi rigger oss nå for byggefase, og må besette flere nøkkelroller i prosjektet. Vi ser etter erfarne prosjektledere som ønsker å lede utbygging av både bane og vei. Dette er unike stillinger som «aldri lyses ut» så nå håper vi at folk kjenner sin besøkelsestid, sier Herdlevær. 

Powered by Labrador CMS