- Kollektivtransporten er nøkkelen til en storstilt utbygging, slår Martin Mæland fast.

- Kollektivtransporten er nøkkelen

- Dersom byene skal vokse så mye som prognosene tilsier, så står vi foran en storstilt utbygging av både boliger, skoler, barnehager, sykehus og eldreboliger – og ikke minst trenger vi langt mer utbygging av kollektivtransporten, sier OBOS-sjef Martin Mæland.

Publisert Sist oppdatert

Fra talerstolen på NHOs årskonferansen pekte han på at om Osloregionen skal vokse så kraftig som prognosene nå tilsier, så må vi gjøre noe alvorlig.

- Utbyggingen av Osloregionen kan sammenlignes med gjenreisningen etter krigen og vel så det, slår Mæland fast. Og han er klar på at nøkkelen til en slik utvikling er kollektivtransporten.

- Vi allerede på etterskudd. Ved siden av å bygge tettere og bygge egne byer i byen, må vi også bli langt flinkere til å bygge tettere og langs kollektivsatsingene, sier Mæland.

Han er også klart på at om vi skal vi lykkes i fremtiden må statens revduere sine virkemidler.

– Når vi sier at kollektivtransporten er nøkkelen, må de statlige finansieringsordningene endres. Staten må betale mer for utbygging av t-bane, bybane og en satsing som Fornebubanen. Kommunene kan ikke ta så tunge løft alene. Staten betaler jo 100 prosent av jernbaneutbyggingen, påpeker Mæland.

Powered by Labrador CMS