Illustrasjonsfoto: Region Skåne.
Illustrasjonsfoto: Region Skåne.

Svensk region politianmelder Bravida Sverige AB

Region Skåne i Sverige har gjennomført en ekstern gjennomgang av fakturaer, som viser at Bravida AB har overfakturert oppdrag. – Hos Bravida aksepteres aldri en handling som er i strid med lover, forskrifter eller våre etiske retningslinjer, kommenterer kommunikasjonssjef i Bravida, Liselotte Stray.

Publisert Sist oppdatert

– Etter informasjon om at det kan ha vært unøyaktigheter i selskapets fakturering innenfor entreprisekontrakter og eiendomsforvaltning, besluttet Region Skåne å gi et eksternt revisjonsselskap i oppdrag å gjennomføre revisjon. Granskingen bekrefter at det har skjedd overfakturering og at Bravida Sverige AB i flere tilfeller har fakturert flere timer enn fagfolkene registrert i selskapets interne system.

Det skriver Region Skåne i en pressemelding.

– En forpliktelse til å beskytte skattebetalernes penger

På grunn av overfaktureringen sier den svenske regionen opp sin rammeavtale med Bravida Sverige AB, ifølge pressemeldingen, og vil kreve tilbakebetaling av beløpene som er feilfakturert.

– Vi ser svært alvorlig på informasjonen om at en leverandør har tatt betalt for timer som ikke er jobbet. Derfor tar vi nå grep. Vi har alltid en forpliktelse til å beskytte skattebetalernes penger, og handle når vi oppdager unøyaktigheter, sier Pål Svensson, eiendomsdirektør i Region Skåne, i meldingen.

Siden Region Skåne har anmeldt hendelsen til politiet, pågår en juridisk gjennomgang av om det er begått lovbrudd.

– Ser svært alvorlig på undersøkelsen

– Bravida har samarbeidet og sørget for full åpenhet siden Region Skåne satte i gang en ekstern granskning i slutten av 2023. Først 4. april la Region Skåne frem sin gransking, som Bravida nå skal analysere internt.

Det skriver Bravida Sverige i en kommentar til Region Skånes pressemelding.

– Vi ser svært alvorlig på undersøkelsen som Region Skåne presenterte for oss angående påstått overfakturering og som førte til beslutningen om å kansellere rammeavtalene med Bravida Sverige AB. Alle ansatte i Bravida forventes å leve opp til våre verdier og følge våre retningslinjer og avtaler vi har med våre kunder. Skulle dette ikke følges gjør Bravida alltid relevante tiltak, sier kommunikasjonssjef i Bravida, Liselotte Stray, i pressemeldingen.

Bravida-aksjen falt med rundt 13 prosent

Flere storkunder har nå begynt å anmelde Bravida etter at Region Skåne i går meldte at de hadde anmeldt selskapet til Økokrim for overfakturering, skriver Dagens industri.

Stockholm Vatten och avfall, Region Östergötland og Örnsköldsvik kommune i Sverige ser alvorlig på det som har kommet frem, og skal se nærmere på både Region Skånes anmeldelse og sine egne avtaler med Bravida.

Entreprenøren fakturerte svenske kommunale og regionale kunder for over 800 millioner svenske kroner i fjor, skriver Dagens industri.

Hendelsesforløpet får konsekvenser for børskursen til Bravida.

Fredag klokken 12.00 har Bravida-aksjen falt med rundt 13 prosent, melder Dagens industri.

Powered by Labrador CMS