Gaute Nordbotten, leder for arrangementskomiteen til Brukonferansen, er godt fornøyd med vel 300 påmeldte.

Strømmet til Vegvesenets brukonferanse

Over 300 deltagere møtte opp på Radisson Blu Scandinavia Hotel mandag og tirsdag da Statens Vegvesen for 38. år på rad inviterte til Brukonferansen.

Publisert Sist oppdatert

- Det har vært et stabilt og svært godt oppmøte på Brukonferansen de siste tre årene. Antallet deltagere gjenspeiler at det det investeres stadig mer i infrastrukturprosjekter. Det er veldig mye penger i samferdsel sammenlignet med tidligere. Det har vært en opptrapping over tid, og derfor er interessen veldig stor, sier Gaute Nordbotten i Statens vegvesen.

Han er leder for arrangementskomiteen til Brukonferansen, og forteller at de er veldig fornøyde med arrangementet så langt.

- Det tekniske har vært 100 prosent, vi har fått den påmeldingen vi så for oss og er veldig fornøyde med foredragsholderne. De har levert som forventet, sier Nordbotten.

Prosjekter i inn- og utland

Han sier at de fleste foredragene på mandag fokuserte på konkrete prosjekter i både inn- og utland.

Blant prosjektene var Lazienkowski Bridge i Warszawa, Kattwyckbrücke i Hamburg og Marieholm i Gøteborg.

- I tillegg var det flere foredrag om kommende prosjekter ute i regionene i Norge. Tirsdag startet vi konferansen med et foredrag om grønt skifte i fergetrafikken. Deretter har vi hatt flere foredrag om BIM, som er gjennomgående tema i dag, sier Nordbotten.

Nettverksbygging

Han forteller at en god del av de påmeldte på konferansen er ansatte i Statens vegvesen, mens resterende er prosjekterende, entreprenører og leverandører.

- Tidligere år har rundt halvparten av de påmeldte vært fra Statens Vegvesen, men i år er det en overvekt av eksterne deltakere. Det er selvfølgelig hyggelig, og vi har plass til enda flere, sier Nordbotten.

I tillegg til det faglige programmet, påpeker Nordbotten at konferansen er en viktig arena for nettverksbygging,

- Her er store deler av brubransjens samlet, så det er viktig å benytte seg av anledningen til å mingle og bygge nettverk, sier han.

Powered by Labrador CMS